Το τηλέφωνο λειτουργεί, αλλά δεν υπάρχει εικόνα - τι πρέπει να κάνω;

Το τηλέφωνό σας λειτουργεί, αλλά η οθόνη του παραμένει μαύρη; Αυτό μπορεί να υποδηλώνει μηχανική βλάβη στη συσκευή και πάγωμα του λογισμικού της. Επομένως, πριν αποφασίσετε για πιο ριζοσπαστικά βήματα, αποκλείστε μία προς μία τις απλούστερες λύσεις. Τι πρέπει λοιπόν να κάνετε πρώτα σε μια τέτοια κατάσταση;

Βγάλτε τη θήκη από το τηλέφωνό σας

1. Το τηλέφωνο λειτουργεί, αλλά δεν υπάρχει εικόνα - τι πρέπει να κάνω;

Μια θήκη που δεν ταιριάζει σε ένα συγκεκριμένο μοντέλο smartphone μπορεί να μπλοκάρει τον οπτικό αισθητήρα σε ορισμένες συσκευές, έτσι ώστε το τηλέφωνο να μην εμφανίζει την εικόνα. Αυτός είναι μόνο ένας από τους πολλούς λόγους για τους οποίους πρέπει να αποκτήσουμε μια θήκη που αντιστοιχεί στις προδιαγραφές του smartphone μας. Εάν το πρόβλημα παραμένει μετά την αφαίρεση της θήκης, ήρθε η ώρα να αγοράσετε μια νέα.

Τοποθετήστε το smartphone σας σε δροσερό μέρος

Ένα τηλέφωνο με μαύρη οθόνη θερμαίνεται πολύ πιο γρήγορα όταν το φως του ήλιου πέφτει πάνω του. Επομένως, σε μια τέτοια κατάσταση, θα πρέπει να βάλετε το smartphone στη σκιά. Όταν η συσκευή κρυώσει λίγο, μπορεί επίσης να αρχίσει να λειτουργεί σωστά. Μετά από αρκετά λεπτά, ας ελέγξουμε αν εμφανίζει ξανά την εικόνα.

Εάν είναι δυνατόν, αφαιρέστε την μπαταρία

Δεδομένου ότι μία από τις αιτίες της μη εμφάνισης εικόνας του τηλεφώνου σχετίζεται με το πάγωμα του λειτουργικού συστήματος, η αφαίρεση της μπαταρίας από τη συσκευή μπορεί να βοηθήσει. Δεν έχουμε αυτή την επιλογή σε κάθε smartphone - εξαιρούνται τα νέα μοντέλα τηλεφώνων με περιβλήματα ενός σώματος. Ωστόσο, αν έχουμε ένα παλαιότερο smartphone, αξίζει να αφαιρέσουμε την μπαταρία από αυτό, να περιμένετε καμιά δεκαριά δευτερόλεπτα, μετά να το βάλετε πίσω και να ενεργοποιήσετε το τηλέφωνο.

Επανεκκινήστε το smartphone

Όλοι οι κάτοχοι smartphone που δεν μπορούν να αφαιρέσουν την μπαταρία από τις συσκευές τους θα πρέπει να προσπαθήσουν να τις επανεκκινήσουν. Για να το κάνετε αυτό, πατήστε και κρατήστε πατημένο το κουμπί λειτουργίας μέχρι να απενεργοποιηθεί το τηλέφωνο. Εάν αυτό δεν λειτουργήσει, κρατώντας πατημένο το κουμπί λειτουργίας και το κουμπί αύξησης της έντασης ήχου μπορεί να λειτουργήσει σε ορισμένα smartphone. Αφού απενεργοποιήσετε το τηλέφωνο, ας περιμένουμε δεκα δευτερόλεπτα και μετά επανεκκινήστε τη συσκευή.

Συνδέστε το τηλέφωνο στον φορτιστή

Ακόμα κι αν είμαστε σίγουροι ότι το τηλέφωνό μας λειτουργεί, θα πρέπει να συνδέσουμε τη συσκευή στον φορτιστή για αρκετά λεπτά. Ίσως η αποφορτισμένη μπαταρία στο smartphone να ευθύνεται για την έλλειψη εικόνας. Μετά από αυτό το διάστημα, ας ελέγξουμε αν η οθόνη άρχισε να λειτουργεί.

Ποιοι θα μπορούσαν να είναι οι άλλοι λόγοι για τους οποίους η οθόνη του τηλεφώνου δεν λειτουργεί;

Στα smartphone που λειτουργούν με βάση το λειτουργικό σύστημα Android, μπορεί να υπάρχουν πολλοί λόγοι για να σταματήσει να λειτουργεί η οθόνη. Αυτά τεχνικής φύσης είναι συνήθως το αποτέλεσμα παγώματος λογισμικού, το οποίο με τη σειρά του είναι συχνά αποτέλεσμα λήψης μιας κακόβουλης εφαρμογής ή ελαττωματικής ενημέρωσης λειτουργικού συστήματος. Σε αυτήν την περίπτωση, μπορούμε να προσπαθήσουμε να επισκευάσουμε το σύστημα μέσω της αποκλειστικής εφαρμογής dr.fone. Εγκαταστήστε το σε υπολογιστή ή φορητό υπολογιστή και συνδέστε το smartphone σας σε αυτό. Μέσω της εφαρμογής μπορούμε επίσης να κατεβάσουμε από τη μνήμη του τηλεφώνου όσα αρχεία δεν θέλουμε να χάσουμε αν το πρόβλημα αποδειχτεί άλυτο.

Μηχανική βλάβη μπορεί επίσης να είναι πίσω από μια σπασμένη οθόνη τηλεφώνου. Τις περισσότερες φορές, η οθόνη σταματά να λειτουργεί όταν πέσει το τηλέφωνο. Σε μια τέτοια κατάσταση, το γυαλί της οθόνης σπάει συχνά, αν και το πρόβλημα δεν είναι πάντα ορατό με την πρώτη ματιά. Μπορούμε επίσης να καταστρέψουμε το smartphone όταν δεν το αποσυνδέσουμε από τον φορτιστή μετά την πλήρη φόρτιση ή όταν χρησιμοποιήσουμε μη συμβατό τροφοδοτικό. Τότε δεν είμαστε σε θέση να κάνουμε τίποτα μόνοι μας. Είναι καλύτερο να πάτε με το smartphone σας στην υπηρεσία επισκευής GSM. Πριν από αυτό, μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε την εφαρμογή για να κατεβάσουμε αρχεία από το smartphone στον υπολογιστή.

Θήκες Κινητών ελέγξτε τα

Κωνσταντίνος Γιαννακόπουλος
Κωνσταντίνος Γιαννακόπουλος

Λάτρης των νέων τεχνολογιών, γοητευμένος από τις φορητές συσκευές εδώ και χρόνια. Παθιασμένος με τα gadget και ελεγκτής αξεσουάρ GSM. Πρόσφατα - κριτής ηλεκτρονικού εξοπλισμού και συντάκτης. Στον ελεύθερό του χρόνο κουρελιάζει και παίζει στην κονσόλα. Στο ιστολόγιο, το etuo ασχολείται με την επίλυση προβλημάτων που αντιμετωπίζουν οι χρήστες smartphone σε καθημερινή βάση

Βαθμολογία: 4.60 / 5.0 (12)
Η Βαθμολογία σας
Παρακαλούμε επιλέξτε μία από τις κάθε παραπάνω βαθμολογίες.