Το τηλέφωνο δεν στέλνει MMS - τι να κάνετε;

Θέλετε να στείλετε μια φωτογραφία μέσω μηνύματος κειμένου και να εμφανιστεί ένα μήνυμα σφάλματος; Δυστυχώς, αυτό είναι ένα αρκετά κοινό πρόβλημα που αντιμετωπίζουν πολλοί κάτοχοι smartphone. Μπορεί να έχει πολλούς λόγους, οι οποίοι προκύπτουν τόσο από δυσλειτουργία της συσκευής όσο και από σφάλματα εκ μέρους της εταιρείας κινητής τηλεφωνίας. Τι πρέπει λοιπόν να κάνετε για να μάθετε γιατί το τηλέφωνο δεν στέλνει MMS και πώς να επαναφέρετε αυτήν τη λειτουργία;

Αναφέρετε το πρόβλημα στον πάροχο

Το πρώτο πράγμα που πρέπει να κάνουμε όταν το τηλέφωνό μας έχει πρόβλημα με την αποστολή MMS είναι να ενημερώσουμε τον πάροχο του δικτύου κινητής τηλεφωνίας που χρησιμοποιούμε. Για το σκοπό αυτό, μπορούμε να καλέσουμε, για παράδειγμα, την τεχνική τηλεφωνική γραμμή, ο αριθμός της οποίας δίνεται στον ιστότοπο του χειριστή.

Σε μια τέτοια περίπτωση, ο σύμβουλος σίγουρα θα μας ενημερώσει για τους πιθανούς λόγους για την αποτυχία αποστολής μηνυμάτων MMS και για το τι πρέπει να κάνουμε στη συνέχεια. Με ένα ελαττωματικό τηλέφωνο, μπορούμε επίσης να πάμε απευθείας στον χειριστή, όπου ο υπάλληλος θα προσπαθήσει να διορθώσει μόνος του το σφάλμα.

1. Το τηλέφωνο δεν στέλνει MMS - τι να κάνετε;

Ελέγξτε τα στοιχεία της συνδρομής ή του προπληρωμένου πακέτου σας

Ο απλούστερος λόγος για τον οποίο το τηλέφωνο δεν στέλνει MMS είναι η μη συμπερίληψή τους ή η χρήση τους στη συνδρομή ή το προπληρωμένο πακέτο σας. Η πρόσβαση στα MMS μπορεί να ελεγχθεί με σύνδεση στον λογαριασμό σας στον ιστότοπο του παρόχου, καλώντας την τηλεφωνική γραμμή ή εισάγοντας τον κατάλληλο κωδικό στην ενότητα κλήσης. Εάν το τιμολόγιο σας δεν περιλαμβάνει μηνύματα MMS, μπορείτε πάντα να τα αγοράσετε.

Ενεργοποιήστε την κίνηση δεδομένων κινητής τηλεφωνίας

Μία από τις πρώτες συμβουλές από τους φορείς εκμετάλλευσης δικτύων κινητής τηλεφωνίας είναι να βεβαιωθείτε ότι η κίνηση δεδομένων κινητής τηλεφωνίας είναι ενεργοποιημένη στο τηλέφωνό σας. Είναι απαραίτητα για την αποστολή μηνυμάτων MMS. Η ενεργή μετάδοση δεδομένων θα πρέπει να υποδεικνύεται με ένα μικρό εικονίδιο στο επάνω μέρος της οθόνης, δίπλα στη γραμμή εμβέλειας. Για να το ελέγξουμε, μπορούμε επίσης να πάμε στις ρυθμίσεις του τηλεφώνου επιλέγοντας ρυθμίσεις δικτύου, μετά δίκτυο κινητής τηλεφωνίας και μεταφορά δεδομένων.

Βεβαιωθείτε ότι στέλνετε MMS από την ίδια κάρτα που έχει ρυθμιστεί για επικοινωνία δεδομένων

Συχνά, το πρόβλημα με την αποστολή MMS εμφανίζεται σε άτομα που χρησιμοποιούν τηλέφωνα με τη λειτουργία Dual SIM (δείτε επίσης: Τηλέφωνα με Dual Sim - αξίζούν τον κόπο;). Εάν προσπαθήσετε να στείλετε MMS από τη μία κάρτα SIM ενώ η κίνηση δεδομένων είναι ενεργή στην άλλη κάρτα SIM, πιθανότατα θα αντιμετωπίσετε προβλήματα. Επομένως, θυμηθείτε να στέλνετε πάντα μηνύματα MMS από τον ίδιο αριθμό τηλεφώνου από τον οποίο χρησιμοποιούμε δεδομένα κινητής τηλεφωνίας αυτήν τη στιγμή.

παναφέρετε τις ρυθμίσεις APN

Οι ρυθμίσεις APN είναι ρυθμίσεις του πάροχου . Σε περίπτωση προβλημάτων με την αποστολή μηνυμάτων MMS, μπορείτε να προσπαθήσετε να τα επαναφέρετε. Για να το κάνετε αυτό, μεταβείτε στις ρυθμίσεις σύνδεσης του τηλεφώνου και, στη συνέχεια, επιλέξτε δίκτυα κινητής τηλεφωνίας, ονόματα σημείων πρόσβασης και επαναφέρετε τις προεπιλεγμένες ρυθμίσεις. Μια εναλλακτική είναι επίσης να ρυθμίσετε μόνοι σας τα σημεία APN. Ωστόσο, πρέπει να γνωρίζετε ακριβώς τι να εισαγάγετε. Κάθε χειριστής έχει τις δικές του μεμονωμένες ρυθμίσεις, επομένως αυτή η ενέργεια πρέπει να συζητηθεί με έναν υπάλληλο του δικτύου.

Κάντε επανεκκίνηση του τηλεφώνου σας

Αυτή η μέθοδος είναι μια χρυσή τομή για σχεδόν κάθε πρόβλημα με τη λειτουργία ενός smartphone. Φυσικά, δεν είμαστε 100% σίγουροι ότι η επανεκκίνηση θα βοηθήσει σε μια κατάσταση όπου το τηλέφωνο δεν στέλνει MMS, αλλά αξίζει να το δοκιμάσετε. Μερικές φορές είναι δυνατή η επαναφορά ενός σφάλματος στο λειτουργικό σύστημα της συσκευής με αυτόν τον τρόπο.

Θήκες Κινητών ελέγξτε τα

Κωνσταντίνος Γιαννακόπουλος
Κωνσταντίνος Γιαννακόπουλος

Λάτρης των νέων τεχνολογιών, γοητευμένος από τις φορητές συσκευές εδώ και χρόνια. Παθιασμένος με τα gadget και ελεγκτής αξεσουάρ GSM. Πρόσφατα - κριτής ηλεκτρονικού εξοπλισμού και συντάκτης. Στον ελεύθερό του χρόνο κουρελιάζει και παίζει στην κονσόλα. Στο ιστολόγιο, το etuo ασχολείται με την επίλυση προβλημάτων που αντιμετωπίζουν οι χρήστες smartphone σε καθημερινή βάση

Βαθμολογία: 4.80 / 5.0 (12)
Η Βαθμολογία σας
Παρακαλούμε επιλέξτε μία από τις κάθε παραπάνω βαθμολογίες.