Το τηλέφωνο δεν ειδοποιεί για SMS - τι να κάνετε;

Λαμβάνετε νέα μηνύματα που δεν έχετε ιδέα ότι φτάνουν επειδή το smartphone σας δεν το σηματοδοτεί με κανέναν τρόπο; Αυτό θα μπορούσε να υποδεικνύει ότι οι ρυθμίσεις στο τηλέφωνό σας δεν έχουν βαθμονομηθεί σωστά ή μια σειρά από άλλους λόγους. Παρακάτω είναι μερικοί αποτελεσματικοί τρόποι αντιμετώπισης του προβλήματος ανάλογα με την αιτία του.

Βεβαιωθείτε ότι το τηλέφωνό σας δεν είναι σε σίγαση

Ο απλούστερος λόγος για να μην ειδοποιείτε για μηνύματα SMS στο τηλέφωνό σας είναι να το θέσετε σε σίγαση. Θα βγείτε από τη λειτουργία σίγασης του smartphone είτε χρησιμοποιώντας το κουμπί αύξησης της έντασης του ήχου στη θήκη είτε τροποποιώντας τις ρυθμίσεις ήχου. Εάν θέλετε το smartphone σας να εκπέμπει έναν ήχο στα εισερχόμενα μηνύματα κειμένου, μετακινήστε το ρυθμιστικό έντασης κουδουνίσματος προς τα δεξιά. Είναι επίσης καλή ιδέα να βεβαιωθείτε ότι δεν έχει επιλεγεί η επιλογή Αθόρυβη ή Μην ενοχλείτε.

Ελέγξτε τις ρυθμίσεις ειδοποιήσεών σας

Μερικές φορές ο λόγος για τη μη λήψη ειδοποιήσεων για νέα μηνύματα SMS είναι απλώς η απενεργοποίησή τους στις ρυθμίσεις του smartphone. Για να το αλλάξετε, μεταβείτε στις ρυθμίσεις της εφαρμογής και, στη συνέχεια, επιλέξτε την εφαρμογή "Μηνύματα" από την αναπτυσσόμενη λίστα. Στα χαρακτηριστικά ειδοποιήσεών του πρέπει να επιλέξετε την επιλογή «Να επιτρέπονται οι ειδοποιήσεις».

1. Το τηλέφωνο δεν ειδοποιεί για SMS - τι να κάνετε;

Ορίστε έναν ήχο ειδοποίησης

Η αποτυχία σηματοδότησης ενός νέου SMS μέσω τηλεφώνου μπορεί επίσης να προκύψει από τη μη εκχώρηση οποιουδήποτε ήχου κλήσης σε αυτά. Για να ρυθμίσετε τον ήχο για αυτόν τον τύπο ειδοποίησης, μεταβείτε στις ρυθμίσεις ήχου και δόνησης στο smartphone σας. Υπάρχει ένα ευρύ φάσμα ήχων κλήσης συστήματος για να διαλέξετε, αλλά μπορείτε επίσης να εκχωρήσετε τον δικό σας ήχο επιλέγοντας την επιλογή μουσικής στη συσκευή σας.

Άλλοι λόγοι για τη μη λήψη ειδοποιήσεων SMS

Μερικές φορές η αιτία της απώλειας ειδοποιήσεων SMS μπορεί να είναι το λάθος θέμα στο τηλέφωνό σας Android. Συνήθως αυτό ισχύει για πρωτότυπα θέματα από τον ιστό, επομένως συνιστούμε ανεπιφύλακτα να χρησιμοποιείτε αυτά που έχουν εγκριθεί από τον κατασκευαστή. Για να αλλάξετε το θέμα στο smartphone σας, μεταβείτε στην αρχική οθόνη και τις ρυθμίσεις ταπετσαρίας και επιλέξτε την καρτέλα "Θέματα".

Η ειδοποίηση νέων μηνυμάτων ενδέχεται επίσης να παραλείπεται από το smartphone όταν χρησιμοποιείτε ορισμένα παιχνίδια και εφαρμογές. Αξίζει τότε να βεβαιωθείτε ότι οι ειδοποιήσεις SMS έρχονται μετά την απενεργοποίησή του. Στις ρυθμίσεις της εφαρμογής «Μηνύματα» μπορείτε να ενεργοποιήσετε τις ειδοποιήσεις στην οθόνη κλειδώματος και στον πίνακα ειδοποιήσεων. Στη συνέχεια, ακόμα κι αν το SMS δεν σηματοδοτηθεί ακουστικά λόγω χρήσης άλλης εφαρμογής, θα το παρατηρήσετε αφού το απενεργοποιήσετε.

Θήκες Κινητών ελέγξτε τα

Βαθμολογία: 4.60 / 5.0 (12)
Η Βαθμολογία σας
Παρακαλούμε επιλέξτε μία από τις κάθε παραπάνω βαθμολογίες.