Το τηλέφωνο βλέπει τον φορτιστή αλλά δεν φορτίζει - τι να κάνετε;
Οι περισσότεροι κάτοχοι smartphone φορτίζουν τις συσκευές τους καθημερινά. Ωστόσο, ορισμένα άτομα μπορεί να αντιμετωπίσουν ένα ασυνήθιστο πρόβλημα κατά τη φόρτιση. Αφορά μια κατάσταση κατά την οποία συνδέουμε το τηλέφωνο σε φορτιστή, το smartphone κανονικά σηματοδοτεί την ανίχνευσή του, αλλά περνούν ώρες και η στάθμη της μπαταρίας δεν αυξάνεται. Τι δείχνει αυτό και τι μπορούμε να κάνουμε σε μια τέτοια κατάσταση;
Κατεβάστε την εφαρμογή που επαληθεύει τη λειτουργία του φορτιστή
Τόσο στο Google Play Store όσο και στο App Store θα βρείτε εφαρμογές που αναλύουν τη διαδικασία φόρτισης smartphone. Ένα παράδειγμα τέτοιας εφαρμογής είναι το λογισμικό Ampere. Καθορίζει πόση ηλεκτρική ενέργεια καταναλώνεται κατά τη φόρτιση, ώστε να μπορεί να ελέγξει αν το smartphone φορτίζει καθόλου. Τα έγχρωμα σήματα ενημερώνουν για το αν η κατάσταση της μπαταρίας αυξάνεται ή μειώνεται σε μια δεδομένη στιγμή, καθώς και με ποια ροή ενέργειας έχουμε να κάνουμε.

Μπορεί επομένως να αποδειχθεί ότι παρά το ότι το smartphone σηματοδοτεί τη φόρτιση, η αναπλήρωση ενέργειας είναι τόσο αμελητέα που η συσκευή καταναλώνει περισσότερη από αυτήν σε συνεχή βάση.
Αντικαταστήστε την μπαταρία με μια νέα

Η πιο κοινή αιτία μιας κατάστασης όπου ένα τηλέφωνο βλέπει φορτιστή αλλά δεν φορτίζει είναι απλώς μια σπασμένη ή ξεπερασμένη μπαταρία. Δεν είναι πλέον σε θέση να αποθηκεύσει την ίδια ποσότητα ενέργειας όπως πριν. Είναι καλύτερα να αντικαταστήσετε την μπαταρία με μια νέα όσο το δυνατόν συντομότερα, καθώς μια σπασμένη μπαταρία μπορεί να διογκωθεί ή να διαρρεύσει, προκαλώντας πολύ μεγαλύτερη ζημιά στο smartphone. Δυστυχώς, δεν μπορείτε να αντικαταστήσετε μόνοι σας την μπαταρία στα περισσότερα νέα τηλέφωνα. Για το σκοπό αυτό, πρέπει να πάμε στην υπηρεσία GSM ή να εκμεταλλευτούμε την περίοδο εγγύησης του τηλεφώνου μας.
Αλλάξτε τις ρυθμίσεις στο τηλέφωνό σας
Η βελτιστοποίηση των ρυθμίσεων χρήσης της μπαταρίας μπορεί να έχει μεγαλύτερο αντίκτυπο στη διάρκεια ζωής της μπαταρίας σας από ό,τι πιστεύουμε. Ενώ τα νέα smartphone βελτιστοποιούνται αυτόματα για εξοικονόμηση ενέργειας, τα ελαφρώς παλαιότερα τηλέφωνα μπορεί να είναι πολύ χειρότερα στο χειρισμό νέων εφαρμογών. Ως αποτέλεσμα, η ενέργεια που αποθηκεύεται στην μπαταρία εξαντλείται πολύ γρήγορα, ειδικά όταν χρησιμοποιούμε συνεχώς όλες τις πρόσθετες λειτουργίες του smartphone. Τα πιο δημοφιλή από αυτά περιλαμβάνουν Συνδεσιμότητα Bluetooth, Wi-Fi ή NFC. Εάν δεν μπορούμε να φορτίσουμε το τηλέφωνο παρά τη σύνδεση του φορτιστή, αξίζει να εισάγετε τις δικές σας ρυθμίσεις εξοικονόμησης ενέργειας.
Εάν διαπιστώσετε ότι το πρόβλημα φόρτισης του τηλεφώνου ξεκίνησε περίπου την ίδια στιγμή με την ενημέρωση λογισμικού, ίσως χρειαστεί να κάνετε υποβάθμιση σε παλαιότερη έκδοση του Android. Ομοίως, όταν δεν θυμόμαστε την τελευταία φορά που ενημερώσαμε το λογισμικό του τηλεφώνου μας, αξίζει να δοκιμάσουμε την ενημέρωση. Να θυμάστε, ωστόσο, ότι η εγκατάσταση του πιο πρόσφατου λειτουργικού συστήματος δεν έχει πάντα καλό αποτέλεσμα στα παλαιότερα μοντέλα smartphone.
Ελέγξτε το καλώδιο φόρτισης και την πρίζα
Ακόμα κι αν το smartphone μας υποδεικνύει ότι ο φορτιστής είναι συνδεδεμένος, αξίζει πάντα να ελέγχετε αν λειτουργεί σωστά. Πρώτα απ 'όλα, ας επαληθεύσουμε ότι ο φορτιστής φορτίζει όταν συνδέεται σε διαφορετική πρίζα. Ας ελέγξουμε επίσης αν το εξάρτημα έχει σημάδια ζημιάς. Για παράδειγμα, ο προσαρμογέας μπορεί να έχει ένα ραγισμένο περίβλημα και το καλώδιο μπορεί να σπάσει κάποια στιγμή.
Ομοίως, ας δούμε την υποδοχή φόρτισης και την υποδοχή φόρτισης του τηλεφώνου που μπορεί να λειτούργησαν. Εάν παρατηρήσουμε παιχνίδι και η υποδοχή πέφτει εύκολα από την πρίζα - αυτό μπορεί να είναι η αιτία των προβλημάτων φόρτισης. Σε μια τέτοια περίπτωση, είναι καλύτερο να αντικαταστήσετε τον φορτιστή με έναν νέο. Ωστόσο, προτού αγοράσουμε έναν νέο φορτιστή, ας ελέγξουμε αν υπάρχει σκόνη και άλλη βρωμιά στην υποδοχή φόρτισης - θα πρέπει να τα αφαιρέσετε πολύ προσεκτικά.
