Το Bluetooth στο τηλέφωνο ενεργοποιείται από μόνο του - τι να κάνετε;

Η συνδεσιμότητα Bluetooth είναι μια χρήσιμη λειτουργία σε οποιοδήποτε smartphone που σας επιτρέπει να αντιστοιχίσετε το τηλέφωνό σας με άλλες συσκευές. Ωστόσο, δεν συνιστάται η συνεχής χρήση του. Μπορεί να επιβαρύνει επιπλέον τον επεξεργαστή και την μπαταρία του τηλεφώνου και επίσης διευκολύνει τις επιθέσεις χάκερ. Τι να κάνετε όμως όταν το Bluetooth του τηλεφώνου ενεργοποιείται από μόνο του;

Γιατί πρέπει να απενεργοποιήσετε το Bluetooth στο τηλέφωνό σας;

1. Το Bluetooth στο τηλέφωνο ενεργοποιείται από μόνο του - τι να κάνετε;

Το ενεργό Bluetooth στο τηλέφωνο σάς επιτρέπει να χρησιμοποιείτε πολλές έξυπνες συσκευές. Αυτό περιλαμβάνει ακουστικά και ασύρματα ηχεία, αλλά και έξυπνες ηλεκτρικές σκούπες, ραδιόφωνα αυτοκινήτου, έξυπνα ρολόγια και πολλά άλλα. Ωστόσο, σε περιπτώσεις που δεν χρειαζόμαστε Bluetooth, συνιστάται να το απενεργοποιήσουμε. Θα πρέπει να το φροντίσουμε, ιδιαίτερα σε δημόσιους χώρους όπου το Bluetooth είναι ενεργοποιημένο διευκολύνει τις επιθέσεις χάκερ στο τηλέφωνο.

Η απενεργοποίηση του Bluetooth θα εξοικονομήσει επίσης ενέργεια στην μπαταρία, χάρη στην οποία θα φορτίζουμε το smartphone λιγότερο συχνά. Τα τηλέφωνα με απενεργοποίηση Bluetooth τείνουν επίσης να λειτουργούν πιο γρήγορα, επειδή δεν επιβαρύνονται υπερβολικά με συνδέσεις με άλλο ηλεκτρονικό εξοπλισμό.

Τι προκαλεί το Bluetooth στο τηλέφωνό μου να ενεργοποιείται από μόνο του;

Είστε σίγουροι ότι απενεργοποιείτε το Bluetooth, αλλά μετά από λίγο παρατηρείτε ότι η λειτουργία είναι ξανά ενεργή; Αυτή είναι μια περίεργη και ανησυχητική κατάσταση, αλλά ευτυχώς δεν υπάρχει λόγος ανησυχίας. Πιθανώς για την αυθόρμητη ενεργοποίηση του Bluetooth στο smartphone σας είναι ευθύνη της εφαρμογής, στην οποία τα δικαιώματα περιλαμβάνουν πρόσβαση στην αυτο-ενεργοποίηση αυτής της επικοινωνίας. Συνήθως πρόκειται για εφαρμογές για πλοήγηση στο τηλέφωνο. Στην Πολωνία, η πιο ηχηρή περίπτωση αφορούσε την εφαρμογή Yanosik που συνδυάζει τις λειτουργίες του anti-radar, του ραδιοφώνου CB και της πλοήγησης.

Πώς μπορώ να αποτρέψω την ενεργοποίηση του Bluetooth;

Η πιο εύκολη λύση για να αποτρέψετε την ενεργοποίηση του Bluetooth από μόνο του στο τηλέφωνό σας θα ήταν απλώς να απεγκαταστήσετε την προβληματική εφαρμογή. Μερικές φορές, όμως, δεν θέλουμε να το ξεφορτωθούμε γιατί μας είναι χρήσιμο σε καθημερινή βάση. Σε μια τέτοια κατάσταση, υπάρχει μια ακόμη λύση για εμάς, δηλαδή ο περιορισμός των δικαιωμάτων για την εφαρμογή.

Για να περιορίσετε τα δικαιώματα εφαρμογών, μεταβείτε στις ρυθμίσεις τηλεφώνου. Επιλέξτε την καρτέλα "Εφαρμογές" και, στη συνέχεια, αναζητήστε τη λίστα για το λογισμικό που υποπτευόμαστε ότι ενεργοποιεί το Bluetooth παρά τη θέλησή μας. Όταν κάνουμε κλικ στην επιλεγμένη εφαρμογή, θα πάμε στο μενού όπου βρίσκεται η επιλογή «Δικαιώματα εφαρμογής». Εισαγάγετε το και ελέγξτε εάν η συνδεσιμότητα Bluetooth δεν περιλαμβάνεται στη λίστα αδειών. Εάν υπάρχει, θα πρέπει να το απενεργοποιήσουμε - αυτό θα λύσει το πρόβλημά μας χωρίς να απεγκαταστήσουμε την εφαρμογή. Για να είστε σίγουροι, αξίζει να ελέγξετε τα δικαιώματα των άλλων εφαρμογών που είναι εγκατεστημένες στο τηλέφωνο.

Θήκες Κινητών button

Κωνσταντίνος Γιαννακόπουλος
Κωνσταντίνος Γιαννακόπουλος

Λάτρης των νέων τεχνολογιών, γοητευμένος από τις φορητές συσκευές εδώ και χρόνια. Παθιασμένος με τα gadget και ελεγκτής αξεσουάρ GSM. Πρόσφατα - κριτής ηλεκτρονικού εξοπλισμού και συντάκτης. Στον ελεύθερό του χρόνο κουρελιάζει και παίζει στην κονσόλα. Στο ιστολόγιο, το etuo ασχολείται με την επίλυση προβλημάτων που αντιμετωπίζουν οι χρήστες smartphone σε καθημερινή βάση

Βαθμολογία: 4.60 / 5.0 (12)
Η Βαθμολογία σας
Παρακαλούμε επιλέξτε μία από τις κάθε παραπάνω βαθμολογίες.