Το άγγιγμα δεν λειτουργεί στο τηλέφωνο - τι πρέπει να κάνω;

Ορισμένα smartphone αντιμετωπίζουν ένα πρόβλημα όπου η οθόνη της συσκευής δεν ανταποκρίνεται στην αφή ή η είσοδος είναι πολύ αργή. Στο σημερινό άρθρο, περιγράφουμε τις πιο συνηθισμένες αιτίες τέτοιων προβλημάτων και προτείνουμε πώς να αντιμετωπίσετε την αποτυχία.

Κατάσταση 1. Η βρωμιά στην οθόνη προκαλεί προβλήματα αναγνώρισης αφής.

1. Βεβαιωθείτε ότι δεν υπάρχει σκόνη, βρωμιά, λάδια, υγρασία ή οποιαδήποτε σωματίδια στην οθόνη του smartphone.

2. Σκουπίστε την οθόνη του τηλεφώνου με ένα υγρό πανί για γυαλιά ή ένα στεγνό πανί από μικροΐνες.

3. Πριν χρησιμοποιήσετε το τηλέφωνο, βεβαιωθείτε ότι το χέρι σας είναι καθαρό και στεγνό.

Εάν οι παραπάνω συμβουλές δεν έλυσαν το πρόβλημα, συνεχίστε με τις παρακάτω οδηγίες.

Κατάσταση 2. Το τηλέφωνο δεν ανταποκρίνεται επειδή βρίσκεται υπό την επήρεια ηλεκτρικής ενέργειας.

1. Το άγγιγμα δεν λειτουργεί στο τηλέφωνο - τι πρέπει να κάνω;

1. Εάν το τηλέφωνό σας είναι συνδεδεμένο σε πηγή ρεύματος, αποσυνδέστε το φορτιστή και ελέγξτε εάν η οθόνη ανταποκρίνεται στο άγγιγμα. Εάν αυτό το σημείο δεν ισχύει για εσάς ή δεν έφερε το επιθυμητό αποτέλεσμα, συνεχίστε.

Κατάσταση 3. Το πρόβλημα με το τηλέφωνο προκαλείται από αστοχία λογισμικού.

1. Δοκιμάστε να επανεκκινήσετε τη συσκευή. Για να το κάνετε αυτό, κρατήστε πατημένο το κουμπί λειτουργίας μέχρι να απενεργοποιηθεί το τηλέφωνο. Στη συνέχεια, επαναλάβετε τη λειτουργία και περιμένετε να επανεκκινηθεί η συσκευή. Ελέγξτε εάν οι λειτουργίες της οθόνης αφής έχουν αρχίσει να λειτουργούν.

2. Εάν η επανεκκίνηση της συσκευής δεν λειτούργησε, το πρόβλημα μπορεί να επιλυθεί με επαναφορά εργοστασιακών ρυθμίσεων του τηλεφώνου. Για να το κάνετε αυτό, ξεκινήστε το τηλέφωνο σε λειτουργία ανάκτησης: πατήστε παρατεταμένα το κουμπί λειτουργίας για να απενεργοποιήσετε το τηλέφωνο. Στη συνέχεια, πατήστε και κρατήστε πατημένο το κουμπί λειτουργίας και το πλήκτρο αύξησης της έντασης ήχου (σε ορισμένα μοντέλα το κουμπί μείωσης της έντασης ήχου) ταυτόχρονα. Όταν εμφανιστεί το εικονίδιο Android στην οθόνη, αφήστε και τα δύο πλήκτρα. Χρησιμοποιήστε τα κουμπιά έντασης ήχου για να επιλέξετε "wipe data / factory reset" και μετά το κουμπί λειτουργίας για επιβεβαίωση. Επιλέξτε "Ναι - διαγραφή όλων των δεδομένων χρήστη" και επιβεβαιώστε, στη συνέχεια χρησιμοποιήστε το κουμπί έντασης για να επιλέξετε "Επανεκκίνηση συστήματος τώρα" και επιβεβαιώστε με το κουμπί λειτουργίας. Λάβετε υπόψη ότι η επαναφορά της συσκευής στα εργοστασιακά δεδομένα θα χάσει όλα τα δεδομένα από το τηλέφωνο, συμπεριλαμβανομένων των φωτογραφιών , μηνύματα και εγκατεστημένες εφαρμογές.

Εάν η οθόνη εξακολουθεί να μην ανταποκρίνεται στο άγγιγμα ή αντιμετωπίζει προβλήματα αφού δοκιμάσετε τα παραπάνω βήματα, είναι πολύ πιθανό η οθόνη να έχει μηχανικό πρόβλημα. Σε αυτήν την περίπτωση, το καλύτερο είναι να επισκεφτείτε τον ιστότοπο ή να επικοινωνήσετε με την εξυπηρέτηση πελατών για περαιτέρω βοήθεια.

Θήκες Κινητών ελέγξτε τα

Κωνσταντίνος Γιαννακόπουλος
Κωνσταντίνος Γιαννακόπουλος

Λάτρης των νέων τεχνολογιών, γοητευμένος από τις φορητές συσκευές εδώ και χρόνια. Παθιασμένος με τα gadget και ελεγκτής αξεσουάρ GSM. Πρόσφατα - κριτής ηλεκτρονικού εξοπλισμού και συντάκτης. Στον ελεύθερό του χρόνο κουρελιάζει και παίζει στην κονσόλα. Στο ιστολόγιο, το etuo ασχολείται με την επίλυση προβλημάτων που αντιμετωπίζουν οι χρήστες smartphone σε καθημερινή βάση

Βαθμολογία: 4.20 / 5.0 (8)
Η Βαθμολογία σας
Παρακαλούμε επιλέξτε μία από τις κάθε παραπάνω βαθμολογίες.