Τηλέφωνο ως κάμερα web - πώς να το ενεργοποιήσετε;

Οι χρήστες που δεν διαθέτουν κάμερα web και επιθυμούν να πραγματοποιήσουν βιντεοκλήσεις στο Skype ή σε άλλους αγγελιοφόρους, μπορούν να χρησιμοποιήσουν το smartphone Android τους για το σκοπό αυτό. Στο σημερινό άρθρο, προτείνουμε πώς να μετατρέψετε έξυπνα την κάμερα του τηλεφώνου σας σε κάμερα web.

Εγκατάσταση του DroidCam στον υπολογιστή και το τηλέφωνό σας

Για να συνδεθεί ο υπολογιστής με την κάμερα του smartphone, είναι απαραίτητο να εγκαταστήσετε τα κατάλληλα προγράμματα οδήγησης. Για το σκοπό αυτό, κατεβάζουμε το DroidCam από τον επίσημο ιστότοπο και στη συνέχεια εξάγουμε το αρχείο και το εγκαθιστούμε στον υπολογιστή.

Το επόμενο βήμα είναι να κατεβάσετε μια εφαρμογή Android που θα στείλει την εικόνα από την κάμερα στον υπολογιστή. Επομένως, εγκαθιστούμε το λογισμικό DroidCam από το Play Store στο τηλέφωνό μας και τρέχουμε την εφαρμογή.

Μεταφορά της εικόνας από την κάμερα στον υπολογιστή

1. Τηλέφωνο ως κάμερα web - πώς να το ενεργοποιήσετε;

Για να αντιστοιχίσετε έναν υπολογιστή με ένα smartphone, βρείτε το πρόγραμμα -πελάτη DroidCam στο μενού "Έναρξη" και ενεργοποιήστε τον στον υπολογιστή. Μετά την εκκίνησή του, θα εμφανιστεί ένα παράθυρο στο οποίο θα πρέπει να επιλέξετε τη μέθοδο σύνδεσης στο τηλέφωνο. Έχουμε σύνδεση μέσω Wi-Fi / LAN ή μέσω καλωδίου USB. Η πρώτη μέθοδος απαιτεί την εισαγωγή της διεύθυνσης IP του smartphone και τη θύρα στην οποία μεταδίδεται η εικόνα στα πεδία του παραθύρου. Αυτές οι πληροφορίες εμφανίζονται στην κύρια οθόνη της εφαρμογής DroidCam στο Android. Η μακροχρόνια χρήση αυτής της μεθόδου δυστυχώς αποφορτίζει την μπαταρία του smartphone, επομένως είναι απαραίτητο να χρησιμοποιήσετε φορτιστή ή το power bank.

Ο δεύτερος τρόπος είναι να συνδεθείτε μέσω καλωδίου USB, το οποίο δεν απαιτεί συμπλήρωση πρόσθετων πεδίων. Το καλώδιο φορτίζει το smartphone ταυτόχρονα, οπότε δεν υπάρχει κίνδυνος εξάντλησης της μπαταρίας. Εάν προτιμάτε να συνδεθείτε στο τηλέφωνο μέσω USB, κάντε κλικ στην επιλογή <<σύνδεση στο τηλέφωνο (USB)>>.

Έλεγχος της λειτουργίας της κάμερας

2. Τηλέφωνο ως κάμερα web - πώς να το ενεργοποιήσετε;

Για να δείτε αν καταφέραμε να συνδυάσουμε με επιτυχία την κάμερα του τηλεφώνου μας με τον υπολογιστή, είναι καλύτερο να εκτελέσετε το Skype και μετά να μεταβείτε στις καρτέλες: <<Εργαλεία > Επιλογές>> και <<Ρυθμίσεις βίντεο>>. Στη συνέχεια, στο πεδίο <<επιλέξτε μια κάμερα>>, βρείτε την κάμερά μας, η οποία θα ονομάζεται DroidCam Source. Εάν η διαδικασία ήταν επιτυχής, θα δούμε την εικόνα από την κάμερά μας στο smartphone απευθείας στο Skype.

Θήκες Κινητών ελέγξτε τα

Κωνσταντίνος Γιαννακόπουλος
Κωνσταντίνος Γιαννακόπουλος

Λάτρης των νέων τεχνολογιών, γοητευμένος από τις φορητές συσκευές εδώ και χρόνια. Παθιασμένος με τα gadget και ελεγκτής αξεσουάρ GSM. Πρόσφατα - κριτής ηλεκτρονικού εξοπλισμού και συντάκτης. Στον ελεύθερό του χρόνο κουρελιάζει και παίζει στην κονσόλα. Στο ιστολόγιο, το etuo ασχολείται με την επίλυση προβλημάτων που αντιμετωπίζουν οι χρήστες smartphone σε καθημερινή βάση

Παρακαλούμε επιλέξτε μία από τις κάθε παραπάνω βαθμολογίες.