Τι πρέπει να κάνετε όταν το τηλέφωνο δεν ανιχνεύεται από τον υπολογιστή μετά τη σύνδεση με το καλώδιο USB;

Η μετάδοση δεδομένων μεταξύ του τηλεφώνου και του υπολογιστή μπορεί να πραγματοποιηθεί με διάφορους τρόπους. Συνήθως, η ταχύτερη και πιο σταθερή μεταφορά μεγάλων αρχείων, όπως φωτογραφίες και βίντεο, επιτυγχάνεται επιλέγοντας μετάδοση μέσω καλωδίου USB. Τι να κάνετε όμως όταν το τηλέφωνο δεν ανιχνεύεται από τον υπολογιστή αφού συνδέσετε το καλώδιο USB;

Γιατί ο υπολογιστής δεν εντοπίζει το τηλέφωνο μέσω του καλωδίου USB;

Το λειτουργικό σύστημα Windows αντιμετωπίζει τη σύνδεση ενός smartphone Android με τον υπολογιστή ως σύνδεση MTP (Media Transfer Protocol). Στη συνέχεια, εγκαθιστά τα απαραίτητα προγράμματα οδήγησης, χάρη στα οποία τα δεδομένα στη μνήμη του smartphone εμφανίζονται στην εξερεύνηση αρχείων στην οθόνη της οθόνης. Έτσι, οι καταστάσεις στις οποίες το τηλέφωνο δεν ανιχνεύεται από τον υπολογιστή μετά τη σύνδεση με καλώδιο USB αφορούν κυρίως τη λανθασμένη ανάγνωση του smartphone από τον υπολογιστή. Αυτό, ωστόσο, θα μπορούσε να οφείλεται σε διάφορους λόγους, οι οποίοι συζητούνται παρακάτω.

Εάν είναι δυνατόν, δοκιμάστε μια διαφορετική θύρα USB

1. Τι πρέπει να κάνετε όταν το τηλέφωνο δεν ανιχνεύεται από τον υπολογιστή μετά τη σύνδεση με το καλώδιο USB;

Εάν συνδέσετε το smartphone σας σε μια θύρα USB του υπολογιστή σας και δεν συμβεί τίποτα, δοκιμάστε πρώτα ένα διαφορετικό USB. Οι θύρες USB μπορούν εύκολα να καταστραφούν, επομένως είναι καλύτερο να αποκλείσετε αυτήν την πιθανότητα από την αρχή. Μετά την αποσύνδεση του καλωδίου, είναι καλή ιδέα να επανεκκινήσετε και τις δύο συσκευές. Αφού τα επανεκκινήσετε, δοκιμάστε μια διαφορετική θύρα USB. Ομοίως, είναι καλή ιδέα να αποκλείσετε τη ζημιά στο καλώδιο USB χρησιμοποιώντας άλλο καλώδιο με τις ίδιες ιδιότητες. Ορισμένα από τα καλώδια USB χρησιμοποιούνται μόνο για τη φόρτιση της συσκευής και δεν μπορούν να μεταδώσουν δεδομένα, επομένως θα πρέπει να διαβάσετε τις προδιαγραφές του εξαρτήματος.

Καθαρίστε τις θύρες USB

Το πρόβλημα με τη μετάδοση δεδομένων μεταξύ του τηλεφώνου και του υπολογιστή μπορεί επίσης να οφείλεται σε μόλυνση των θυρών USB - τόσο στην υποδοχή φόρτισης του smartphone όσο και στον υπολογιστή. Επομένως, εάν ο υπολογιστής σας δεν βλέπει το τηλέφωνο συνδεδεμένο σε αυτόν, αξίζει να ρίξετε μια προσεκτική ματιά στις θύρες USB. Η υποδοχή φόρτισης ενός smartphone συλλέγει εύκολα τη βρωμιά, για παράδειγμα εάν τη μεταφέρετε συχνά στην τσέπη σας. Ομοίως, οι θύρες USB του υπολογιστή μπορούν να συλλέξουν σκόνη και άλλα υπολείμματα. Εάν παρατηρήσετε υπολείμματα σε οποιαδήποτε από τις θύρες USB, χρησιμοποιήστε ένα μικρό τσιμπιδάκι, βελόνες ή οδοντογλυφίδες για να τα αφαιρέσετε απαλά. Θυμηθείτε να κάνετε τέτοιες θεραπείες με τη συσκευή απενεργοποιημένη, χωρίς να φτάσετε πολύ βαθιά.

Αλλάξτε τη λειτουργία σύνδεσης στον υπολογιστή

2. Τι πρέπει να κάνετε όταν το τηλέφωνο δεν ανιχνεύεται από τον υπολογιστή μετά τη σύνδεση με το καλώδιο USB;

Εάν το smartphone σας δεν είναι ορατό στον υπολογιστή όταν είναι συνδεδεμένο μέσω καλωδίου USB, ενδέχεται να χρησιμοποιείτε λάθος λειτουργία σύνδεσης. Μπορείτε να επιλέξετε τη λειτουργία φόρτωσης, να εισάγετε φωτογραφίες και βίντεο, να συγχρονίσετε αρχεία πολυμέσων, να ανοίξετε τη συσκευή για να δείτε όλα τα αρχεία ή να μην κάνετε καμία ενέργεια. Για να αλλάξετε τη λειτουργία σύνδεσης μεταξύ συσκευών, συνδέστε το τηλέφωνο στον υπολογιστή, αναπτύξτε το παράθυρο ειδοποιήσεων στο smartphone και επιλέξτε την επιθυμητή επιλογή, για παράδειγμα, μεταφορά αρχείων. Ομοίως, στο systray του υπολογιστή, βρείτε πληροφορίες για τη συνδεδεμένη συσκευή και επιλέξτε την επιθυμητή λειτουργία.

Ενημερώστε το πρόγραμμα οδήγησης MTP

Εάν οι παραπάνω μέθοδοι είναι ανεπιτυχείς, ελέγξτε ότι τα προγράμματα οδήγησης στον υπολογιστή σας είναι ενημερωμένα. Για να το κάνετε αυτό, ανοίξτε τον πίνακα ελέγχου στον υπολογιστή σας και μεταβείτε στην κατηγορία "Συσκευές και εκτυπωτές". Εάν καταφέρετε να εντοπίσετε το όνομα του smartphone σας, η σύνδεση MTP λειτουργεί καλά. Ωστόσο, εάν το τηλέφωνό σας έχει διαφορετικό όνομα, όπως "Άγνωστη συσκευή", θα χρειαστεί να ενημερώσετε τα προγράμματα οδήγησης. Κάντε δεξί κλικ στη συσκευή και επιλέξτε "Ενημέρωση προγράμματος οδήγησης". Εναλλακτικά, μπορείτε να πραγματοποιήσετε αναζήτηση στο πρόγραμμα περιήγησής σας για προγράμματα οδήγησης με δυνατότητα λήψης που έχει διαθέσει ο κατασκευαστής για ένα συγκεκριμένο μοντέλο smartphone. Οι κάτοχοι του λειτουργικού συστήματος Windows 10 μπορούν να κατεβάσουν το Media Feature Pack, το οποίο χρησιμοποιείται μεταξύ άλλων για ανάγνωση δεδομένων από smartphone.

Το λειτουργικό σύστημα Android εγγυάται απεριόριστες επιλογές διαμόρφωσης smartphone για κάθε χρήστη. Συνήθως, ωστόσο, τα τηλέφωνα μεμονωμένων επωνυμιών έχουν μέτρα ασφαλείας που περιορίζουν τα δικαιώματα ενός μέσου χρήστη. Τα άτομα που θέλουν να τα παρακάμψουν και να χρησιμοποιήσουν εναλλακτικές λύσεις Android, για παράδειγμα, πρέπει να κάνουν root το Android. Αυτό επηρεάζει πολύ συχνά την προαναφερθείσα σύνδεση MTP μεταξύ του smartphone και του υπολογιστή, κάτι που με τη σειρά του σημαίνει ότι το smartphone δεν «βλέπεται» πλέον από τον υπολογιστή. Τότε ένας καλός τρόπος είναι να συνδέσετε το τηλέφωνο στον υπολογιστή ως συσκευή μαζικής αποθήκευσης USB. Δεν χρησιμοποιεί τα ίδια προγράμματα οδήγησης με το MTP, καθώς μοιάζει περισσότερο με κάρτα SD ή μονάδα flash.

Θήκες Κινητών ελέγξτε τα

Κωνσταντίνος Γιαννακόπουλος
Κωνσταντίνος Γιαννακόπουλος

Λάτρης των νέων τεχνολογιών, γοητευμένος από τις φορητές συσκευές εδώ και χρόνια. Παθιασμένος με τα gadget και ελεγκτής αξεσουάρ GSM. Πρόσφατα - κριτής ηλεκτρονικού εξοπλισμού και συντάκτης. Στον ελεύθερό του χρόνο κουρελιάζει και παίζει στην κονσόλα. Στο ιστολόγιο, το etuo ασχολείται με την επίλυση προβλημάτων που αντιμετωπίζουν οι χρήστες smartphone σε καθημερινή βάση

Βαθμολογία: 4.70 / 5.0 (13)
Η Βαθμολογία σας
Παρακαλούμε επιλέξτε μία από τις κάθε παραπάνω βαθμολογίες.