Τι να κάνετε όταν το τηλέφωνο δεν βλέπει το δίκτυο κινητής τηλεφωνίας;

Σε περίπτωση που μια κινητή συσκευή χάσει τη σύνδεση με το δίκτυο κινητής τηλεφωνίας, είναι αδύνατο να χρησιμοποιηθούν οι βασικές λειτουργίες της, όπως η πραγματοποίηση κλήσεων ή η σύνταξη μηνυμάτων κειμένου. Τι να κάνετε όταν δεν υπάρχει κάλυψη στο τηλέφωνο; συμβουλεύουμε!

Καμία τηλεφωνική κάλυψη ή αδύναμο σήμα; Κοιταξε και μονος σου!

1. Τι να κάνετε όταν το τηλέφωνο δεν βλέπει το δίκτυο κινητής τηλεφωνίας;

Κοιτάξτε τον αριθμό των παύλων στη δεξιά γωνία της οθόνης. Εάν μπορείτε να δείτε τουλάχιστον ένα στην ένδειξη ισχύος σήματος, το τηλέφωνό σας είναι συνδεδεμένο στο δίκτυο κινητής τηλεφωνίας αλλά είναι ασταθές. 

Εάν δεν υπάρχουν παύλες στην οθόνη του τηλεφώνου σας, σημαίνει παντελής έλλειψη κάλυψης στο τηλέφωνό σας. Σε αυτήν την περίπτωση, δοκιμάστε τα παρακάτω βήματα.

Τι να κάνετε όταν δεν υπάρχει δίκτυο στο τηλέφωνο; Επαναφέρετε το τηλέφωνο (soft επαναφορά)

Το πρώτο πράγμα που πρέπει να δοκιμάσετε όταν το τηλέφωνό σας είναι εκτός εμβέλειας είναι μια soft επαναφορά. Για να το κάνετε αυτό, απενεργοποιήστε και ενεργοποιήστε ξανά το τηλέφωνό σας και, στη συνέχεια, ελέγξτε εάν το πρόβλημα εξαφανίζεται. Αν αυτό δεν βοήθησε, προχωρήστε.

Εάν το τηλέφωνό σας βρίσκεται εκτός εμβέλειας, ελέγξτε την κάρτα SIM

Μια άλλη λύση στο πρόβλημα της εκτός εμβέλειας στο τηλέφωνο είναι να ελέγξετε την κάρτα SIM. . Ελέγξτε την τοποθέτηση της κάρτας SIM στην υποδοχή και βεβαιωθείτε ότι δεν έχει καταστραφεί. Μπορείτε να το κάνετε αυτό τοποθετώντας το σε άλλο smartphone. Εάν το σφάλμα δεν προκαλείται από την κάρτα SIM, δοκιμάστε άλλους τρόπους.

Δεν υπάρχει κάλυψη στο τηλέφωνο; Απενεργοποιήστε τη λειτουργία αεροπλάνου

Ο λόγος για την έλλειψη κάλυψης στο τηλέφωνο μπορεί να είναι η λειτουργία πτήσης. Εάν αυτό ισχύει για εσάς, απενεργοποιήστε το πατώντας το αντίστοιχο εικονίδιο στην περιοχή ειδοποιήσεων. Στη συνέχεια ελέγξτε εάν το πρόβλημα έχει επιλυθεί.

Ελέγξτε ποιο δίκτυο χρησιμοποιείτε

2G, 3G, 4G ή ίσως LTE; Στις ρυθμίσεις τηλεφώνου στην καρτέλα δίκτυο >> δίκτυο κινητής τηλεφωνίας, βρείτε τη λειτουργία "προτιμώμενος τύπος δικτύου" και επιλέξτε τον τύπο δικτύου με το οποίο λειτουργεί πραγματικά η συσκευή σας (αυτές οι πληροφορίες βρίσκονται στο πλαίσιο / στο εγχειρίδιο του τηλεφώνου και μπορείτε να το λάβετε από τον χειριστή).

Ενημερώστε το τηλέφωνό σας

Οι ενημερώσεις εξασφαλίζουν κορυφαία απόδοση και διορθώνουν σφάλματα λογισμικού. Ενημερώστε το σύστημα της κινητής συσκευής (αυτή η επιλογή βρίσκεται στις ρυθμίσεις) στην πιο πρόσφατη έκδοση.

Εάν καμία από τις παραπάνω συμβουλές δεν έχει φέρει το αναμενόμενο αποτέλεσμα και εξακολουθείτε να παλεύετε με την έλλειψη κάλυψης στο τηλέφωνό σας, μεταφέρετε το τηλέφωνο στο κέντρο εξυπηρέτησης ή στη θέση του χειριστή σας. Οι ειδικευμένοι υπάλληλοι σίγουρα θα σας βοηθήσουν να διορθώσετε τη βλάβη. Μπορείτε επίσης να επαναφέρετε τις εργοστασιακές ρυθμίσεις του τηλεφώνου σας αλλά να ξέρετε ότι αυτό θα διαγράψει όλα τα αποθηκευμένα αρχεία, φωτογραφίες και βίντεο.

Θήκες Κινητών ελέγξτε τα

Κωνσταντίνος Γιαννακόπουλος
Κωνσταντίνος Γιαννακόπουλος

Λάτρης των νέων τεχνολογιών, γοητευμένος από τις φορητές συσκευές εδώ και χρόνια. Παθιασμένος με τα gadget και ελεγκτής αξεσουάρ GSM. Πρόσφατα - κριτής ηλεκτρονικού εξοπλισμού και συντάκτης. Στον ελεύθερό του χρόνο κουρελιάζει και παίζει στην κονσόλα. Στο ιστολόγιο, το etuo ασχολείται με την επίλυση προβλημάτων που αντιμετωπίζουν οι χρήστες smartphone σε καθημερινή βάση

Βαθμολογία: 4.60 / 5.0 (12)
Η Βαθμολογία σας
Παρακαλούμε επιλέξτε μία από τις κάθε παραπάνω βαθμολογίες.