Τι να κάνετε εάν το τηλέφωνο παγώσει στο λογότυπο κατά την ενεργοποίηση;
Μερικές φορές τα τηλέφωνα Android παγώνουν στο λογότυπο κατά την ενεργοποίηση. Αυτή η κατάσταση δεν συμβαίνει πολύ συχνά, επομένως μπορεί να εκπλήξει τον χρήστη του smartphone. Πριν υποθέσουμε το χειρότερο σενάριο, αξίζει να δοκιμάσουμε μερικούς αποδεδειγμένους τρόπους αντιμετώπισης του προβλήματος. Παρακάτω, παρουσιάζουμε ποια από αυτά αξίζει να δοκιμάσετε στην αρχή και προτείνουμε πιθανά περαιτέρω βήματα.
Επανεκκινήστε το τηλέφωνο
Η απενεργοποίηση και η επανενεργοποίηση του τηλεφώνου μετά το κλείσιμο ενώ εμφανίζεται το λογότυπο είναι τα απολύτως βασικά με τα οποία πρέπει να ξεκινήσουμε. Πατήστε παρατεταμένα το κουμπί λειτουργίας του smartphone μέχρι να μαυρίσει η οθόνη. Στη συνέχεια, περιμένετε μερικά λεπτά και μετά ενεργοποιήστε ξανά το τηλέφωνο, χρησιμοποιώντας επίσης το κουμπί λειτουργίας.
Οι κάτοχοι παλαιότερων γενιών smartphone μπορεί να μπουν στον πειρασμό να αφαιρέσουν την μπαταρία από το τηλέφωνο ενώ είναι απενεργοποιημένο - εάν είναι δυνατόν. Ωστόσο, εάν η μπαταρία κρύβεται από ένα περίβλημα με ένα σώμα, ας εγκαταλείψουμε αυτό το βήμα.
Φροντίστε για ένα αντίγραφο ασφαλείας των δεδομένων σας
Εάν το τηλέφωνο συνεχίζει να ειναι μπλοκαρισμενο με το λογότυπο όταν το ενεργοποιείτε, αυτό δείχνει σχεδόν ξεκάθαρα πρόβλημα λογισμικού. Αυτό, με τη σειρά του, μπορεί να σημαίνει ότι το smartphone σας δεν αποθηκεύει σωστά σημαντικά δεδομένα και πληροφορίες. Επομένως, προτού αρχίσουμε να δοκιμάζουμε άλλες μεθόδους επιδιόρθωσης της λειτουργίας του τηλεφώνου, αξίζει να φροντίσουμε για ένα αντίγραφο των δεδομένων. Αυτό ισχύει τόσο για την αντιγραφή αναμνηστικών φωτογραφιών, όσο και, για παράδειγμα, επαφών, σημειώσεων ή μηνυμάτων. Η πιο βολική λύση είναι ο συγχρονισμός δεδομένων με έναν λογαριασμό Google. Θα το κάνουμε μεταβαίνοντας στις ρυθμίσεις του τηλεφώνου και, στη συνέχεια, επιλέγοντας την υποκατηγορία χρηστών και λογαριασμών, στην οποία θα πρέπει να επιλέξετε την επιλογή αυτόματου συγχρονισμού δεδομένων.
Ενεργοποιήστε το smartphone σε ασφαλή λειτουργία
Τα περισσότερα τηλέφωνα Android διαθέτουν τη λειτουργία Ασφαλούς λειτουργίας. Σας επιτρέπει να εκτελείτε τη συσκευή χωρίς πρόσθετες εφαρμογές, χρησιμοποιώντας μόνο τις εργοστασιακές ρυθμίσεις. Είναι καλή ιδέα να εκκινήσετε σε ασφαλή λειτουργία εάν το τηλέφωνο εχει μπλοκαρει στο λογότυπο όταν το ενεργοποιείτε. Εάν προκύψει σφάλμα λόγω δυσλειτουργίας μιας από τις εφαρμογές, θα απενεργοποιηθεί σε ασφαλή λειτουργία. Στη συνέχεια θα μπορούμε να το απεγκαταστήσουμε επίσης. Το πιο σημαντικό, με τη χρήση της Ασφαλούς λειτουργίας δεν χάνονται δεδομένα.
Για να ενεργοποιήσετε το smartphone σας σε ασφαλή λειτουργία, κρατήστε πατημένο το κουμπί μείωσης της έντασης ήχου κατά την κανονική εκκίνηση του τηλεφώνου. Με τη σειρά του, για να βγείτε από την ασφαλή λειτουργία, το μόνο που χρειάζεται να κάνετε είναι να επανεκκινήσετε το smartphone σας.
Επαναφέρετε το τηλέφωνο στις εργοστασιακές ρυθμίσεις
Η πιο ριζική λύση σε μια κατάσταση όπου το τηλέφωνο ειναι μπλοκαρισμενο στο λογότυπο κατά την ενεργοποίηση, είναι να επαναφέρετε το smartphone στις εργοστασιακές ρυθμίσεις. Πριν εκτελέσετε αυτό το βήμα, είναι απαραίτητο να δημιουργήσετε αντίγραφα ασφαλείας των δεδομένων που αναφέρθηκαν προηγουμένως. Η επαναφορά του τηλεφώνου στις εργοστασιακές ρυθμίσεις αφαιρεί όλα τα περιττά αρχεία και πληροφορίες από τη μνήμη του.
Μετά την επαναφορά, μόνο οι προεγκατεστημένες εφαρμογές θα βρίσκονται στο τηλέφωνό σας. Θα χρειαστεί να συνδεθείτε ξανά στον Λογαριασμό σας Google και να κατεβάσετε ξανά τις εφαρμογές που χρησιμοποιήσατε προηγουμένως και, στη συνέχεια, να συνδεθείτε σε αυτές. Αξίζει να δώσετε στο smartphone τον απαραίτητο χρόνο για να ενημερώσει και το λογισμικό. Εάν διαθέτουμε συσκευή παλαιότερης γενιάς, ενδέχεται να χρειαστούν έως και 24 έως 48 ώρες για μια πλήρη ενημέρωση. Αυτή τη στιγμή, μην ξεχάσετε να το συνδέσετε στον φορτιστή, γιατί η μπαταρία θα φθαρεί πολύ πιο γρήγορα από ό,τι όταν είναι σε αδράνεια. Το smartphone θα πρέπει επίσης να έχει συνεχή πρόσβαση σε σύνδεση Wi-Fi.
Για να επαναφέρετε το τηλέφωνο στις εργοστασιακές ρυθμίσεις, μεταβείτε στις κύριες ρυθμίσεις του και, στη συνέχεια, επιλέξτε την υποκατηγορία System and Updates. Θα βρούμε μια επιλογή που ονομάζεται "Επαναφορά" - αφού κάνουμε κλικ σε αυτήν, μπορούμε να επαναφέρουμε το τηλέφωνο στις εργοστασιακές ρυθμίσεις.
Επωφεληθείτε από την περίοδο εγγύησης
Σε μια κατάσταση όπου η επαναφορά του τηλεφώνου στις εργοστασιακές ρυθμίσεις δεν έφερε τα επιθυμητά αποτελέσματα, το επόμενο βήμα θα πρέπει να είναι η υποβολή καταγγελίας στον κατασκευαστή της συσκευής. Ωστόσο, αυτό δεν είναι πάντα δυνατό. Συνήθως, το πρόβλημα της ανάρτησης στο λογότυπο κατά την ενεργοποίηση επηρεάζει συνήθως smartphone παλαιών γενεών, η περίοδος εγγύησης των οποίων έχει ήδη λήξει εδώ και πολύ καιρό.
Επαναφορά λογισμικού
Το επόμενο βήμα όταν η επαναφορά του τηλεφώνου στις εργοστασιακές ρυθμίσεις δεν λειτούργησε και δεν μπορούμε να εκμεταλλευτούμε την περίοδο εγγύησης, είναι μια λεπτομερής επαναφορά λογισμικού του smartphone. Για το σκοπό αυτό, είναι καλύτερο να πάτε στην υπηρεσία επισκευής GSM, βασιζόμενοι στις γνώσεις και την εμπειρία των ειδικών που εργάζονται σε αυτό. Φυσικά, μπορούμε επίσης να προσπαθήσουμε να κάνουμε επαναφορά λογισμικού μόνοι μας.
Η απλούστερη μορφή επαναφοράς λογισμικού Android είναι απλώς η ενημέρωση του. Συνήθως, το smartphone κατεβάζει αυτόματα τις πιο πρόσφατες εκδόσεις του συστήματος εάν είναι συνδεδεμένο στο διαδίκτυο. Ωστόσο, εάν έχουμε απενεργοποιήσει αυτήν την επιλογή, ενδέχεται να χρησιμοποιείται παλιό λογισμικό. Επομένως, είναι καλή ιδέα να βεβαιωθείτε για την κατάσταση μεταβαίνοντας στις ρυθμίσεις και τις ενημερώσεις συστήματος και, στη συνέχεια, επιλέγοντας την κατηγορία ενημέρωσης λογισμικού. Η επαναφορά λογισμικού, η οποία απαιτεί τις περισσότερες τεχνικές γνώσεις, περιλαμβάνει τη λήψη της προτιμώμενης έκδοσης του Android στον υπολογιστή σας και την εγκατάσταση της στο smartphone σας.