Πώς να μεταφέρω παλιά μηνύματα Whatsapp σε νέο τηλέφωνο;

Τα άτομα που είναι χρήστες του Whatsapp messenger και έχουν αλλάξει το smartphone τους σε νέο αναρωτιούνται σίγουρα πώς να μεταφέρουν παλιά μηνύματα σε ένα νέο τηλέφωνο. Ευτυχώς, η αλλαγή του smartphone σας δεν σημαίνει ότι θα χάσετε τις παλιές σας συνομιλίες. Παρακάτω είναι ένας γρήγορος οδηγός για το πώς να τα επαναφέρετε σε άλλη συσκευή.

Εγκατάσταση Whatsapp σε νέο τηλέφωνο

Σε αντίθεση με άλλες δημοφιλείς εφαρμογές, το Whatsapp που είναι εγκατεστημένο σε ένα νέο τηλέφωνο, ακόμη και μετά τη χρήση του ίδιου αριθμού τηλεφώνου για σύνδεση, δεν θα εμφανίζει αυτόματα το ιστορικό μηνυμάτων ή ακόμα και την προηγούμενη λίστα επαφών. Για να συμβεί αυτό, πρέπει πρώτα να δημιουργήσετε ένα αντίγραφο ασφαλείας στο παλιό μοντέλο του smartphone σας. Οι συνομιλίες και οι επαφές μπορούν στη συνέχεια να αποθηκευτούν είτε στον λογαριασμό Google του χρήστη είτε στη μνήμη του smartphone.

Μεταφορά παλαιών μηνυμάτων Whatsapp μέσω λογαριασμού Google

1. Πώς να μεταφέρω παλιά μηνύματα Whatsapp σε νέο τηλέφωνο;

Εάν θέλουμε να δούμε παλιά μηνύματα Whatsapp στο νέο μας τηλέφωνο, πρέπει πρώτα να δημιουργήσουμε ένα αντίγραφο ασφαλείας στο παλιό smartphone. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τη μονάδα δίσκου Google για αυτό. Απλώς ανοίξτε την εφαρμογή Whatsapp και επιλέξτε την ενότητα "Chats" και την επιλογή "Backup" στις ρυθμίσεις της εφαρμογής. Εδώ μπορείτε να επιλέξετε να δημιουργήσετε αντίγραφα ασφαλείας στο Google Drive. Αυτή είναι μια βολική λύση επειδή οι περισσότεροι από εμάς έχουμε λογαριασμό Google (συμπεριλαμβανομένου οποιουδήποτε κατόχου smartphone Android). Ωστόσο, ένα αντίγραφο δεδομένων στο cloud παραμένει ασφαλέστερο από αυτό που δημιουργείται σε οποιονδήποτε φυσικό φορέα δεδομένων.

Στις ρυθμίσεις δημιουργίας αντιγράφων ασφαλείας μηνυμάτων Whatsapp, μπορείτε να επιλέξετε να δημιουργείτε αντίγραφα ασφαλείας των δεδομένων σας καθημερινά. Αυτό είναι βολικό καθώς δεν χρειάζεται να ανησυχείτε πια για την αντιγραφή μηνυμάτων. Αξίζει επίσης να επιλέξετε την επιλογή χρήσης μόνο του δικτύου Wi-Fi, για να μην σπαταλήσετε άσκοπα τη μεταφορά δεδομένων.

Αφού δημιουργήσετε αντίγραφα ασφαλείας των μηνυμάτων Whatsapp στον λογαριασμό σας Google, μπορείτε να κατεβάσετε και να εκτελέσετε την εφαρμογή στο νέο σας smartphone. Στη συνέχεια, πρέπει να συνδεθείτε στον ίδιο αριθμό τηλεφώνου και να επιβεβαιώσετε την ταυτότητά σας με έναν κωδικό SMS. Αφού συνδεθείτε σωστά, η ίδια η εφαρμογή θα πρέπει να εντοπίσει το αντίγραφο ασφαλείας στη μονάδα δίσκου Google. Στη συνέχεια θα εμφανίσει ένα μήνυμα που θα σας ρωτάει αν θέλετε να το επαναφέρετε.

Επανάφορα του αντίγραφου ασφαλείας Whatsapp από κάρτα micro SD

Εάν δεν θέλετε να αποθηκεύσετε μηνύματα Whatsapp στον λογαριασμό σας Google, μπορείτε εναλλακτικά να δημιουργήσετε αντίγραφο ασφαλείας και στο τηλέφωνό σας. Στη συνέχεια, πριν αλλάξετε το smartphone, θα πρέπει να μεταφέρετε το αντίγραφο ασφαλείας σε μια κάρτα micro SD. Να θυμάστε, ωστόσο, ότι συνεπάγεται την ανάγκη μεταφοράς κάρτας μνήμης και σε νέο τηλέφωνο. Εν τω μεταξύ, ορισμένα από τα smartphone που έχουν σχεδιαστεί αυτήν τη στιγμή έχουν τόσο μεγάλη εσωτερική μνήμη που ο κατασκευαστής τους δεν παρείχε υποδοχή κάρτας μνήμης.

Αφού δημιουργήσετε ένα αντίγραφο ασφαλείας των μηνυμάτων Whatsapp στην κάρτα μνήμης micro SD, τοποθετήστε την κάρτα στη συσκευή ανάγνωσης καρτών μνήμης στο νέο smartphone. Μόλις ξεκινήσει, το Whatsapp θα πρέπει να επαναφέρει αυτόματα τις συνομιλίες και τις επαφές.

Θήκες Κινητών ελέγξτε τα

Κωνσταντίνος Γιαννακόπουλος
Κωνσταντίνος Γιαννακόπουλος

Λάτρης των νέων τεχνολογιών, γοητευμένος από τις φορητές συσκευές εδώ και χρόνια. Παθιασμένος με τα gadget και ελεγκτής αξεσουάρ GSM. Πρόσφατα - κριτής ηλεκτρονικού εξοπλισμού και συντάκτης. Στον ελεύθερό του χρόνο κουρελιάζει και παίζει στην κονσόλα. Στο ιστολόγιο, το etuo ασχολείται με την επίλυση προβλημάτων που αντιμετωπίζουν οι χρήστες smartphone σε καθημερινή βάση

Βαθμολογία: 4.60 / 5.0 (12)
Η Βαθμολογία σας
Παρακαλούμε επιλέξτε μία από τις κάθε παραπάνω βαθμολογίες.