Πώς να ενεργοποιήσετε την κάρτα μνήμης στο τηλέφωνο;

Η κάρτα μνήμης είναι ένα πολύ χρήσιμο αξεσουάρ για το smartphone σας. Εάν το τηλέφωνό σας έχει ανεπαρκή χωρητικότητα εσωτερικής μνήμης, αλλά διαθέτει συσκευή ανάγνωσης καρτών microSD, αξίζει να τη χρησιμοποιήσετε. Τα πιο πρόσφατα smartphone μπορούν να διαβάζουν κάρτες χωρητικότητας 512 ή και 1000 GB. Πώς, λοιπόν, εκτελείτε την κάρτα μνήμης στο τηλέφωνό σας, ώστε να αποθηκεύονται σε αυτήν φωτογραφίες, βίντεο και άλλα αρχεία;

Γιατί να χρησιμοποιήσω κάρτα μνήμης;

1. Πώς να ενεργοποιήσετε την κάρτα μνήμης στο τηλέφωνο;

Το κύριο πλεονέκτημα πολλών smartphone που λειτουργούν στο λειτουργικό σύστημα Android έναντι των iPhone είναι η δυνατότητα χρήσης καρτών μνήμης microSD. Απλώς τοποθετήστε την κάρτα μνήμης στην υποδοχή που είναι αφιερωμένη στο περίβλημα της συσκευής. Τα περισσότερα από αυτά έρχονται με τη μορφή ενός δίσκου που γλιστρά έξω από το περίβλημα. Τοποθετήστε την κάρτα μνήμης πάνω της και σύρετέ την ξανά στο περίβλημα. Αυτή είναι μια μεγάλη βοήθεια για εκείνους τους χρήστες smartphone που τραβούν πολλές φωτογραφίες, ηχογραφούν βίντεο ή θέλουν να αποθηκεύσουν ολόκληρη τη μουσική βιβλιοθήκη στο τηλέφωνό τους. Εάν το τηλέφωνο έχει μικρή εσωτερική μνήμη στο εργοστάσιο, είναι απαραίτητο. Ωστόσο, μερικές φορές μπορεί να είναι δύσκολο να ενεργοποιήσετε την κάρτα μνήμης στο τηλέφωνο. Εξηγούμε παρακάτω πώς να αποκτήσετε πρόσβαση μέσω smartphone.

Βήμα προς βήμα ενεργοποίηση της κάρτας μνήμης στο τηλέφωνο

Τα smartphone Android διαφέρουν ως προς την έκδοση του λειτουργικού συστήματος και τη διεπαφή που χρησιμοποιεί ο κατασκευαστής. Επομένως, ο διαχειριστής αρχείων τους διαφέρει επίσης, αν και κάθε smartphone με συσκευή ανάγνωσης καρτών μνήμης θα πρέπει να είναι εξοπλισμένο με αυτό. Ορισμένα μοντέλα τηλεφώνων χρησιμοποιούν επίσης μια εφαρμογή με το όνομα "My Files", "Files" ή παρόμοιο όνομα αντί για "File Manager". Εάν έχει ήδη τοποθετηθεί κάρτα μνήμης microSD στο τηλέφωνο, βρείτε τη διαχείριση αρχείων στο μενού ή στις ρυθμίσεις της συσκευής. Εάν δεν μπορείτε να βρείτε μια τέτοια εφαρμογή, πραγματοποιήστε λήψη ενός δωρεάν διαχειριστή αρχείων όπως το ES File Explorer από το Google Play Store.

Όταν ανοίγετε τη διαχείριση αρχείων στο smartphone σας, θα πρέπει να δείτε μια λίστα διαφορετικών φακέλων, χωρισμένη σε δύο ενότητες. Το πρώτο είναι το "Internal Storage", με φακέλους όπως "Downloads", "Pictures", "Audio" και "Videos". Η δεύτερη ενότητα θα πρέπει επίσης να περιέχει ένα φάκελο με το όνομα "Μαζική αποθήκευση", "Κάρτα μνήμης", "κάρτα SD" ή με ένα μεμονωμένο όνομα ή αριθμό της κάρτας μνήμης. Αυτός ο δεύτερος φάκελος πρέπει να ανοίξει.

Αφού επιλέξετε το φάκελο αποθήκευσης στη διαχείριση αρχείων, θα δείτε τα περιεχόμενα της κάρτας microSD σας. Θα πρέπει επίσης να χωριστεί σε φακέλους όπως "Εικόνες", "Ήχος" ή "Βίντεο", αν και μπορεί επίσης να υπάρχουν φάκελοι και αρχεία που έχετε προσθέσει εκ των προτέρων, με οποιαδήποτε μορφή και όνομα. Εάν έχετε επιλέξει να αποθηκεύσετε νέες φωτογραφίες στην κάρτα μνήμης του τηλεφώνου σας, πιθανότατα βρίσκονται σε έναν φάκελο που ονομάζεται "DCIM" - που είναι συντομογραφία για τις Εικόνες Ψηφιακής Κάμερας.

Μια εναλλακτική διαδρομή προς την κάρτα μνήμης στο τηλέφωνο είναι μέσω των ρυθμίσεων. Ανοίξτε τις ρυθμίσεις του smartphone και, στη συνέχεια, βρείτε την κατηγορία "Μνήμη" σε αυτές. Η ενότητα που ονομάζεται "Φορητή μνήμη" πρέπει να περιέχει την κάρτα μνήμης που χρησιμοποιείται στο smartphone.

Εγκατάσταση κάρτας μνήμης ως προεπιλεγμένης μνήμης στο τηλέφωνο

Τα περισσότερα νέα smartphone ρυθμίζουν μια κάρτα μνήμης μόλις την τοποθετήσετε στη συσκευή ανάγνωσης καρτών μνήμης. Χάρη σε αυτό, μπορούμε εύκολα να εμφανίσουμε όλο το περιεχόμενό του στο smartphone. Ωστόσο, εάν θέλετε να αποθηκεύσετε φωτογραφίες ή άλλα αρχεία και εφαρμογές σε αυτό, θα πρέπει να το διαμορφώσετε στις ρυθμίσεις του smartphone. Θα πρέπει να θυμάστε ότι η διαμόρφωση της κάρτας μνήμης ως εσωτερικής μνήμης μπορεί να περιλαμβάνει την εκκαθάριση του τρέχοντος περιεχομένου της.

Μεταβείτε στις ρυθμίσεις μνήμης του smartphone και, στη συνέχεια, επιλέξτε τις ρυθμίσεις της κάρτας μνήμης. Σε ορισμένα τηλέφωνα θα μπορείτε να το διαμορφώσετε ως εσωτερικό χώρο αποθήκευσης. Η αποθήκευση φωτογραφιών και βίντεο στην κάρτα μνήμης μπορεί να αλλάξει απευθείας στις ρυθμίσεις της κάμερας του smartphone.

Αξίζει να σημειωθεί ότι δεν μπορεί να εγκατασταθεί κάθε εφαρμογή στην κάρτα μνήμης του τηλεφώνου. Για ορισμένες εφαρμογές, αυτό τους εμποδίζει να λειτουργούν σωστά, επομένως πρέπει να εγκατασταθούν μόνο στην εσωτερική μνήμη του smartphone. Εάν θέλετε να εγκαταστήσετε την εφαρμογή σε ένα memory stick, πρέπει να αναζητήσετε μια επιλογή που ονομάζεται "προεπιλεγμένη τοποθεσία εγκατάστασης" ή ένα παρόμοιο όνομα. Για να μεταφέρετε μια ήδη εγκατεστημένη εφαρμογή στην κάρτα μνήμης, βρείτε τη στη λίστα εφαρμογών στις ρυθμίσεις του τηλεφώνου, μεταβείτε στις πληροφορίες σχετικά με την εφαρμογή και, εάν το επιτρέπει το smartphone, μετακινήστε την στην κάρτα SD.

Θήκες Κινητών ελέγξτε τα

Κωνσταντίνος Γιαννακόπουλος
Κωνσταντίνος Γιαννακόπουλος

Λάτρης των νέων τεχνολογιών, γοητευμένος από τις φορητές συσκευές εδώ και χρόνια. Παθιασμένος με τα gadget και ελεγκτής αξεσουάρ GSM. Πρόσφατα - κριτής ηλεκτρονικού εξοπλισμού και συντάκτης. Στον ελεύθερό του χρόνο κουρελιάζει και παίζει στην κονσόλα. Στο ιστολόγιο, το etuo ασχολείται με την επίλυση προβλημάτων που αντιμετωπίζουν οι χρήστες smartphone σε καθημερινή βάση

Βαθμολογία: 4.80 / 5.0 (12)
Η Βαθμολογία σας
Παρακαλούμε επιλέξτε μία από τις κάθε παραπάνω βαθμολογίες.