Πώς να ελέγξετε τον κωδικό πρόσβασης Wi-Fi στο τηλέφωνο;

Όταν χρησιμοποιείτε ένα δίκτυο Wi-Fi, είναι πολύ βολικό να κάνετε το smartphone να θυμάται την ασύρματη σύνδεση. Αυτό σας επιτρέπει να ελέγχετε εύκολα τον κωδικό πρόσβασης Wi-Fi στο τηλέφωνό σας όταν τον χρειάζεστε. Μπορείτε να τα ξαναγράψετε γρήγορα σε μια νέα συσκευή που θέλετε να συνδέσετε στο δίκτυο ή να τα παραδώσετε σε νέους χρήστες που θέλουν επίσης να χρησιμοποιήσουν το ασύρματο Internet.

Έλεγχος του κωδικού πρόσβασης Wi-Fi μέσω smartphone

1. Πώς να ελέγξετε τον κωδικό πρόσβασης Wi-Fi στο τηλέφωνο;

Ο κωδικός πρόσβασης Wi-Fi είναι συχνά μια μεγάλη σειρά από τυχαίους αριθμούς και γράμματα που δεν μπορείτε να θυμηθείτε. Ωστόσο, δεν είναι λίγες οι φορές που δεν το αλλάζουμε σε νέο, επειδή οι συσκευές μας θυμούνται τον κωδικό πρόσβασης για εμάς. Επιτρέπουμε την απομνημόνευση του κωδικού πρόσβασης και τα smartphone συνδέονται αμέσως στο ασύρματο δίκτυο όταν αυτό βρίσκεται εντός εμβέλειας. Ως αποτέλεσμα, τις περισσότερες φορές δεν χρειάζεται να ασχολείστε με την πρόσβαση σε Wi-Fi στο οικιακό σας δίκτυο.

Ωστόσο, το πρόβλημα με τον κωδικό πρόσβασης Wi-Fi εμφανίζεται όταν θέλουμε να συνδέσουμε μια νέα συσκευή στο ασύρματο δίκτυο (τηλέφωνο, tablet, φορητό υπολογιστή ή τηλεόραση) ή όταν μας επισκέπτονται επισκέπτες που θέλουν να χρησιμοποιήσουν το διαδίκτυο. Στη συνέχεια, αντί να αναζητάτε ένα αυτοκόλλητο με κωδικό πρόσβασης στη θήκη ή στο πλαίσιο υλικού του δρομολογητή, ο κωδικός πρόσβασης Wi-Fi μπορεί να ελεγχθεί πολύ πιο εύκολα. Αρκεί να χρησιμοποιήσετε ένα τηλέφωνο που έχει ήδη συνδεθεί στο ασύρματο δίκτυο και το θυμάται. Επί του παρόντος, η πιο εύκολη λύση είναι το σύστημα Android, το οποίο σας επιτρέπει να διαβάζετε απευθείας τον κωδικό πρόσβασης Wi-Fi, αλλά σε πολλές περιπτώσεις η μεταφορά του κωδικού πρόσβασης στο ασύρματο δίκτυο είναι επίσης δυνατή χρησιμοποιώντας το iPhone.

Πώς να διαβάσετε τον κωδικό πρόσβασης Wi-Fi στο τηλέφωνο Android;

Μέχρι πρόσφατα, η ανάγνωση του κωδικού πρόσβασης Wi-Fi σε ένα τηλέφωνο Android ήταν αδύνατη ή απαιτούσε να κάνετε root το τηλέφωνο, δηλαδή να ξεκλειδώσετε τα δικαιώματα πρόσβασης σε ασφαλή και κρυφά αρχεία. Ευτυχώς, στα smartphone που λειτουργούν με το λειτουργικό σύστημα Android 10, η ανάγνωση του κωδικού πρόσβασης Wi-Fi είναι πολύ πιο απλή και δεν απαιτεί ειδικές γνώσεις προγραμματισμού. Πώς να ελέγξετε λοιπόν τον κωδικό πρόσβασης Wi-Fi σε ένα τηλέφωνο με το πιο πρόσφατο Android; Το μόνο που χρειάζεται να κάνετε είναι ότι το τηλέφωνό σας είναι συνδεδεμένο αυτήν τη στιγμή στο δίκτυο για το οποίο θέλετε να μοιραστείτε τον κωδικό πρόσβασης. Επιπλέον, πρέπει να κατεβάσετε μια εφαρμογή σάρωσης κωδικών QR από το Google Play Store, όπως το QR & Barcode Scanner, επειδή το Android κρυπτογραφεί τον κωδικό πρόσβασης του ασύρματου δικτύου σας με αυτόν τον τρόπο.

Ανεξάρτητα από τη μάρκα ή το μοντέλο του τηλεφώνου σας:

1. Ανοίξτε τις κύριες ρυθμίσεις του smartphone.

2. Επιλέξτε την κατηγορία "Wi-Fi".

3. Πατήστε το δίκτυο στο οποίο είναι συνδεδεμένο το smartphone σας ή συνδεθείτε σε αυτό για το οποίο θέλετε να διαβάσετε τον κωδικό πρόσβασης.

4. Το τηλέφωνο εμφανίζει πληροφορίες σχετικά με το δίκτυο, συμπεριλαμβανομένης της ισχύος σήματος, της ταχύτητας και της συχνότητας σύνδεσης. Αντίθετα, ένας ασπρόμαυρος κωδικός QR θα εμφανιστεί στην κορυφή.

5. Τραβήξτε ένα στιγμιότυπο οθόνης του κωδικού QR (στα περισσότερα smartphone κρατώντας ταυτόχρονα το κουμπί λειτουργίας και το κουμπί μείωσης της έντασης ήχου).

6. Ανοίξτε το σαρωτή κωδικών QR. Υπάρχει ένα εικονίδιο φωτογραφίας στο επάνω μέρος της εφαρμογής. Επιλέγοντάς το, μπορείτε να προσθέσετε ένα στιγμιότυπο οθόνης που τραβήξατε προηγουμένως στο σαρωτή.

7. Η εφαρμογή θα διαβάσει αυτόματα το όνομα του δικτύου, τον τύπο και τον κωδικό πρόσβασής του.

8. Εάν θέλετε να μοιραστείτε τον κωδικό πρόσβασης Wi-Fi με κάποιον άλλο, αρκεί αυτό το άτομο να έχει εγκατεστημένο στο τηλέφωνο έναν σαρωτή κωδικών QR. Σαρώνοντας τον κωδικό QR με το τηλέφωνό σας στο Wi-Fi σας, δεν χρειάζεται καν να εισάγει τον κωδικό πρόσβασης - το smartphone θα συνδεθεί αυτόματα στο δίκτυο.

Πώς να ελέγξετε τον κωδικό πρόσβασης Wi-Fi στο iPhone;

Σε αντίθεση με το λειτουργικό σύστημα Android, ο κωδικός πρόσβασης Wi-Fi δεν είναι επαληθεύσιμος στο iOS, ακόμη και στην τελευταία του έκδοση. Αυτό θα απαιτούσε jailbreak των περιορισμών που έχει επιβάλει η Apple, κάτι που ισοδυναμεί με το rooting Android. Χρησιμοποιώντας ένα iPhone με iOS 11 ή νεότερο, μπορείτε να μοιραστείτε τον κωδικό πρόσβασης Wi-Fi με άλλους χρήστες iPhone με iOS 11. Επιπλέον, το Apple ID του φίλου σας πρέπει να βρίσκεται στις επαφές του iPhone σας και και οι δύο πρέπει να έχετε ενεργοποιημένη τη λειτουργία Bluetooth.

1. Φέρτε το iPhone σας κοντά στο iPhone του άλλου ατόμου στο οποίο θέλετε να περάσετε τον κωδικό πρόσβασης Wi-Fi.

2. Ο χρήστης που θέλει να συνδεθεί στο δίκτυο Wi-Fi θα πρέπει να ξεκινήσει αυτή τη σύνδεση στο iPhone του.

3. Στη συνέχεια, θα πρέπει να εμφανιστεί ένα παράθυρο στην οθόνη του iPhone σας που θα σας ρωτά εάν θέλετε να μοιραστείτε το Wi-Fi με άλλο άτομο.

4. Επιλέξτε «Κοινή χρήση κωδικού πρόσβασης».

5. Ο κωδικός πρόσβασης για το δίκτυο Wi-Fi στο οποίο είναι συνδεδεμένο το iPhone σας θα σταλεί στη συσκευή του άλλου και θα συνδεθεί αυτόματα στο ασύρματο δίκτυο.

6. Επιβεβαιώστε τη λειτουργία στο iPhone σας πατώντας στο «Τέλος».

7. Είναι σημαντικό ότι αυτή η κοινή χρήση κωδικού πρόσβασης Wi-Fi λειτουργεί επίσης μεταξύ υπολογιστών iPhone και Mac.

Η άμεση εμφάνιση του κωδικού πρόσβασης Wi-Fi στο iPhone είναι δυνατή μόνο όταν χρησιμοποιείτε τη λειτουργία Hotspot και το ίδιο το iPhone λειτουργεί ως δρομολογητής. Επειτα:

1. Ανοίξτε τις ρυθμίσεις του iPhone σας.

2. Επιλέξτε "Personal Hotspot".

3. Βρείτε τις πληροφορίες σχετικά με τον κωδικό πρόσβασης Wi-Fi. Μπορείτε επίσης να τα αλλάξετε σε ότι θέλετε.

Θήκες Κινητών ελέγξτε τα

Κωνσταντίνος Γιαννακόπουλος
Κωνσταντίνος Γιαννακόπουλος

Λάτρης των νέων τεχνολογιών, γοητευμένος από τις φορητές συσκευές εδώ και χρόνια. Παθιασμένος με τα gadget και ελεγκτής αξεσουάρ GSM. Πρόσφατα - κριτής ηλεκτρονικού εξοπλισμού και συντάκτης. Στον ελεύθερό του χρόνο κουρελιάζει και παίζει στην κονσόλα. Στο ιστολόγιο, το etuo ασχολείται με την επίλυση προβλημάτων που αντιμετωπίζουν οι χρήστες smartphone σε καθημερινή βάση

Βαθμολογία: 4.60 / 5.0 (12)
Η Βαθμολογία σας
Παρακαλούμε επιλέξτε μία από τις κάθε παραπάνω βαθμολογίες.