Πώς να ελέγξετε το μοντέλο του τηλεφώνου;

Τα smartphone που παράγονται σήμερα μοιάζουν παρόμοια και έχουν παρόμοια ονόματα. Πολλοί χρήστες δεν γνωρίζουν τι μοντέλο τηλεφώνου έχουν. Ωστόσο, αυτή η γνώση είναι συχνά χρήσιμη, για παράδειγμα, όταν θέλουμε να επιλέξουμε τα σωστά προστατευτικά αξεσουάρ, να γνωρίσουμε τις παραμέτρους της συσκευής μας ή να τις αξιολογήσουμε σωστά. Επομένως, στο σημερινό άρθρο, εξηγούμε πώς μπορείτε να ελέγξετε το μοντέλο της συσκευής σας.

Αυτοκόλλητη ετικέτα

Πώς να ελέγξετε το μοντέλο του τηλεφώνου;

Η συντριπτική πλειοψηφία των κινητών τηλεφώνων έχει πληροφορίες για το μοντέλο σε αυτοκόλλητο κάτω από την μπαταρία. Βεβαιωθείτε ότι η συσκευή είναι απενεργοποιημένη πριν αφαιρέσετε το πίσω κάλυμμα και την μπαταρία. Αυτό είναι πολύ σημαντικό καθώς η ξαφνική διακοπή ρεύματος μπορεί να προκαλέσει απώλεια δεδομένων και σφάλματα λογισμικού.

Πληροφορίες στο κουτί

2. Πώς να ελέγξετε το μοντέλο του τηλεφώνου;

Κάθε αρχικό κουτί smartphone περιέχει πληροφορίες σχετικά με το μοντέλο, π.χ. σε γραφική μορφή.

Χαρακτική και ρυθμίσεις στα smartphone της Apple

3. Πώς να ελέγξετε το μοντέλο του τηλεφώνου;

Σε παλαιότερα μοντέλα τηλεφώνων Apple και μερικές φορές σε smartphone Huawei, υπάρχει μια χαρακτική με τον αριθμό έκδοσης στο πίσω κάλυμμα των συσκευών. Στην περίπτωση των νεότερων smartphone της Apple - iPhone 8 και iPhone X, το όνομα του μοντέλου ελέγχεται επιλέγοντας: Ρυθμίσεις >> Γενικά >> Μοντέλο ή σειριακός αριθμός.

Στη συνέχεια, οι πληροφορίες που λαμβάνονται από τις ρυθμίσεις θα πρέπει να εισαχθούν στη μηχανή αναζήτησης Google. Πληροφορίες για τα μεμονωμένα smartphones του κατασκευαστή με λογότυπο σε σχήμα δαγκωμένου μήλου μπορείτε να βρείτε στον ιστότοπο της μάρκας.

Ρυθμίσεις σε τηλέφωνα Android και Windows Mobile

Ένας άλλος τρόπος για να μάθετε την έκδοση της συσκευής είναι να ελέγξετε τα δεδομένα στο λειτουργικό σύστημα του τηλεφώνου. Σε Windows Phone και Android, οι πληροφορίες περιέχονται στο ίδιο μέρος. Για να ελέγξετε το μοντέλο του τηλεφώνου σας, απλώς επιλέξτε: Μενού >> Ρυθμίσεις >> Σχετικά με το τηλέφωνο >> Όνομα συσκευής.

Κώδικα και επανεκκίνηση

Σε ορισμένα μοντέλα τηλεφώνου, είναι δυνατή η εισαγωγή ενός σύντομου κωδικού, χάρη στον οποίο θα εμφανιστεί μια σημείωση σχετικά με την έκδοση της συσκευής. Αυτό συμβαίνει, για παράδειγμα, στα τηλέφωνα Nokia. Απλώς εισάγετε και επιβεβαιώστε τον κωδικό *#0000#. Περιστασιακά, η μάρκα και το μοντέλο της συσκευής εμφανίζονται όταν την ενεργοποιείτε.

Γνώση για το μοντέλο σας – οφέλη

Χωρίς γνώση για το μοντέλο τηλεφώνου που διαθέτετε, δεν θα μπορούμε να το πουλήσουμε σε ευνοϊκή τιμή για εμάς. Μόνο η γνώση της έκδοσης του smartphone και των παραμέτρων του θα μας επιτρέψει να προσδιορίσουμε σωστά την αξία του. Επιπλέον, η έλλειψη γνώσης σχετικά με το τηλέφωνο που διαθέτετε καθιστά αδύνατη την επιλογή αξεσουάρ που ταιριάζουν σωστά, όπως προστατευτική θήκη ή φύλλο ή γυαλί στην οθόνη LCD.

Χωρίς προστατευτικά αντικείμενα, το τηλέφωνό μας εκτίθεται σε πολλές βλάβες, οι οποίες μπορεί όχι μόνο να επηρεάσουν αρνητικά την εμφάνισή του, αλλά και να προκαλέσουν μόνιμη βλάβη.

Θήκες Κινητών

Κωνσταντίνος Γιαννακόπουλος
Κωνσταντίνος Γιαννακόπουλος

Λάτρης των νέων τεχνολογιών, γοητευμένος από τις φορητές συσκευές εδώ και χρόνια. Παθιασμένος με τα gadget και ελεγκτής αξεσουάρ GSM. Πρόσφατα - κριτής ηλεκτρονικού εξοπλισμού και συντάκτης. Στον ελεύθερό του χρόνο κουρελιάζει και παίζει στην κονσόλα. Στο ιστολόγιο, το etuo ασχολείται με την επίλυση προβλημάτων που αντιμετωπίζουν οι χρήστες smartphone σε καθημερινή βάση

Βαθμολογία: 4.60 / 5.0 (12)
Η Βαθμολογία σας
Παρακαλούμε επιλέξτε μία από τις κάθε παραπάνω βαθμολογίες.