Πώς να ελέγξετε αν το τηλέφωνο έχει κοριό; (Android και iOS)

Υποψιάζεστε ότι κάποιος κατασκοπεύει το τηλέφωνό σας; Παρατηρείτε ενοχλητικά συμπτώματα και δεν ξέρετε αν μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τη συσκευή σας με ασφάλεια; Από τη σημερινή ανάρτηση θα μάθετε πώς μπορείτε να ελέγξετε αν το τηλέφωνό σας έχει κοριό.

Πώς να μάθετε αν το τηλέφωνο έχει κοριό; Συμπτώματα

Δυστυχώς, δεν είμαστε πάντα σε θέση να αναγνωρίσουμε εάν το τηλέφωνο έχει κοριό, επειδή συχνά δεν είναι εμφανή τα συμπτώματα. Ωστόσο, πρέπει να παραμείνουμε σε εγρήγορση και να δώσουμε προσοχή σε τυχόν αλλαγές στη λειτουργικότητα του τηλεφώνου. Εάν το smartphone "συμπεριφέρεται" περίεργα, δηλαδή ενεργοποιείται ή απενεργοποιείται από μόνο του, οι εφαρμογές λειτουργούν αυτόματα σε αυτό ή η μπαταρία του εξαντλείται απροσδόκητα, μπορεί να είναι σύμπτωμα εγκατεστημένης υποκλοπής. Οι υποψίες μας θα πρέπει επίσης να προκαλέσουν την ασυνήθιστη συμπεριφορά της κάμερας του smartphone.

Φυσικά, όλα αυτά τα σήματα δεν σημαίνουν 100% ότι το smartphone έχει κοριό. Αυτά τα συμπτώματα μπορεί απλώς να υποδηλώνουν βλάβη ή υπερβολική φθορά της συσκευής. Ωστόσο, αξίζει να είστε σε εγρήγορση.

Ένα ανησυχητικό σήμα για εμάς πρέπει επίσης να είναι το γεγονός ότι κάποιος γύρω μας γνωρίζει πράγματα για εμάς που δεν έχουμε μοιραστεί με κανέναν. Σε αυτή την περίπτωση, αξίζει να ελέγξετε αν το τηλέφωνό μας δεν έχει κοριό. Παρακάτω είναι οι διαφορετικές μέθοδοι για το πώς να το κάνετε αυτό σε τηλέφωνα Android όπως η Samsung, η Xiaomi ή η Huawei, καθώς και σε iPhone.

Πώς να ελέγξετε αν το τηλέφωνο έχει κοριό; Δοκιμάστε κωδικούς υπηρεσιών (Android, iOS)

1. Πώς να ελέγξετε αν το τηλέφωνο έχει κοριό; (Android και iOS)

Οι κωδικοί MMI θα σας βοηθήσουν να εντοπίσετε υποκλοπές και παρατυπίες στο τηλέφωνό σας.

•  Εισαγάγετε τον κωδικό *#21# στην οθόνη του smartphone και θα μάθετε εάν οι κλήσεις και τα μηνύματα από το τηλέφωνό σας προωθούνται σε άλλο αριθμό. Αν είναι έτσι, θα το δείτε στην οθόνη.

• Εισαγάγετε τον κωδικό *#62# και θα μάθετε πού ανακατευθύνονται οι κλήσεις όταν το τηλέφωνό σας είναι εκτός λειτουργίας ή εκτός εμβέλειας. Μην πανικοβληθείτε αμέσως όταν εμφανιστεί ένας ξένος αριθμός στην οθόνη, καθώς πιθανότατα θα είναι ο αριθμός του τηλεφωνητή σας. Ωστόσο, βεβαιωθείτε ότι είναι πραγματικά έτσι. Ελέγξτε τον αριθμό στη μηχανή αναζήτησης ή καλέστε τον χειριστή σας. 

Πώς να ελέγξετε την υποκλοπή τηλεφώνου; Ελέγξτε τους διαχειριστές συσκευών Android

2. Πώς να ελέγξετε αν το τηλέφωνο έχει κοριό; (Android και iOS)

Για να δείτε αν το τηλέφωνο έχει κοριό, ελέγξτε τη λίστα διαχειριστών για να μάθετε ποιες εφαρμογές έχουν δικαιώματα διαχείρισης του τηλεφώνου σας.

Ανοίξτε τις Ρυθμίσεις τηλεφώνου και πληκτρολογήστε <<Διαχειριστές συσκευών>> στο πλαίσιο αναζήτησης. Μπορείτε επίσης να επιλέξετε: Ρυθμίσεις >> Ασφάλεια >> Διαχειριστές συσκευών.* Στη λίστα θα δείτε εφαρμογές που έχουν κατάσταση διαχειριστή. Εάν υποψιάζεστε μια εφαρμογή και αποφασίσετε ότι δεν είναι από τον κατασκευαστή της συσκευής ή του λογισμικού, φροντίστε να περιορίσετε τα δικαιώματά της ή να σκεφτείτε να την καταργήσετε εντελώς. * Η καρτέλα διαχειριστές συσκευών μπορεί να βρίσκεται σε διαφορετικό μέρος. Εξαρτάται από τον κατασκευαστή και το μοντέλο του smartphone.

Πώς να ελέγξετε αν το iPhone έχει κοριό; Ελέγξτε την ασφάλεια του λογαριασμού iCloud στο iPhone

Η κατασκοπεία σε λογαριασμό iCloud είναι μια δημοφιλής μέθοδος που χρησιμοποιείται από τους απατεώνες. Οι κατάσκοποι εκβιάζουν τα στοιχεία σύνδεσης και τον κωδικό πρόσβασης για τον λογαριασμό iCloud του χρήστη και, ως αποτέλεσμα, αποκτούν πρόσβαση σε όλα τα μηνύματα, τις φωτογραφίες και το ιστορικό κλήσεων. Εάν έχετε ενεργοποιήσει την επαλήθευση σε δύο βήματα, οι υποψίες σας πρέπει να εγείρονται όταν λάβετε ένα τηλεφωνικό αίτημα για επιβεβαίωση της νέας σύνδεσης του λογαριασμού σας.

'Ενα κοριό στο τηλέφωνο; Χρησιμοποιήστε επαγγελματικό εξοπλισμό ή τη βοήθεια ειδικού

Στις προσφορές των καταστημάτων ντετέκτιβ μπορείτε να βρείτε ειδικούς ανιχνευτές που ενημερώνουν για την παρακολούθηση και τον εντοπισμό των υποκλοπών. Μια καλή λύση είναι επίσης να παραδώσετε το τηλέφωνο σε μια εταιρεία που ειδικεύεται στην ανίχνευση υποκλοπών. Ωστόσο, θυμηθείτε να ελέγξετε προσεκτικά τις απόψεις σχετικά με αυτό στο Διαδίκτυο πριν χρησιμοποιήσετε την προσφορά μιας τέτοιας εταιρείας. Είναι επίσης σημαντικό να μην επικοινωνήσετε με την εταιρεία από το τηλέφωνο που νομίζετε ότι έχει κοριό. Διαφορετικά, οι κατάσκοποι θα μάθουν για τα βήματα που κάνετε.

Υποκλοπή στο τηλέφωνο; Απενεργοποιήστε την παρακολούθηση διαφημίσεων

3. Πώς να ελέγξετε αν το τηλέφωνο έχει κοριό; (Android και iOS)

Ορισμένοι χρήστες ενδέχεται να πιστεύουν ότι το τηλέφωνό τους έχει κοριό, όταν βλέπουν εξατομικευμένες διαφημίσεις με βάση τα ενδιαφέροντα και τις αναζητήσεις τους. Σε αυτή την περίπτωση, ωστόσο, δεν υπάρχει λόγος ανησυχίας. Είναι φυσιολογικό για εταιρείες όπως η Google και το Facebook να συλλέγουν πληροφορίες και δεδομένα από χρήστες.

Ωστόσο, εάν αυτό είναι πρόβλημα για εσάς, μπορείτε να απενεργοποιήσετε τις εξατομικευμένες διαφημίσεις στο τηλέφωνό σας. Το μόνο που χρειάζεται να κάνετε είναι να αλλάξετε τις ρυθμίσεις διαφημίσεων στον λογαριασμό σας Google και Facebook. Στο iPhone, μπορείτε να βρείτε την επιλογή περιορισμού της διαφήμισης βάσει ενδιαφέροντος στην ενότητα: Ρυθμίσεις >> Απόρρητο >> Διαφημίσεις.

Πώς να προστατεύσετε το τηλέφωνο από την υποκλοπή;

Προκειμένου να προστατεύσουμε το τηλέφωνο από την υποκλοπή, πρέπει πρώτα απ 'όλα να είμαστε προσεκτικοί. Να είστε προσεκτικοί σχετικά με τους συνδέσμους που λαμβάνουμε σε SMS, email και κοινωνικά μέσα. Πριν κάνετε κλικ σε οποιονδήποτε σύνδεσμο, σκεφτείτε δύο φορές και ελέγξτε προσεκτικά την πηγή. Επίσης, μην κάνετε λήψη εφαρμογών εκτός του Google play ή του Apple store. Χρησιμοποιήστε ενσωματωμένη ασφάλεια smartphone, όπως κωδικούς πρόσβασης και κλειδαριές, και σαρώστε το τηλέφωνό σας τακτικά. Μην δίνετε κωδικούς ή ευαίσθητα δεδομένα σε κανέναν, απενεργοποιήστε το bluetooth όταν δεν το χρησιμοποιείτε και μην χρησιμοποιείτε ανοιχτά δίκτυα Wifi. 

Ελπίζουμε ότι χάρη στον οδηγό μας καταφέρατε να λύσετε το πρόβλημα με το τηλέφωνό σας και να φροντίσετε καλύτερα την ασφάλειά σας.

Θήκες Κινητών ελέγξτε τα

Κωνσταντίνος Γιαννακόπουλος
Κωνσταντίνος Γιαννακόπουλος

Λάτρης των νέων τεχνολογιών, γοητευμένος από τις φορητές συσκευές εδώ και χρόνια. Παθιασμένος με τα gadget και ελεγκτής αξεσουάρ GSM. Πρόσφατα - κριτής ηλεκτρονικού εξοπλισμού και συντάκτης. Στον ελεύθερό του χρόνο κουρελιάζει και παίζει στην κονσόλα. Στο ιστολόγιο, το etuo ασχολείται με την επίλυση προβλημάτων που αντιμετωπίζουν οι χρήστες smartphone σε καθημερινή βάση

Παρακαλούμε επιλέξτε μία από τις κάθε παραπάνω βαθμολογίες.