Πώς να ανακτήσετε το Messenger στο τηλέφωνο;

Μόλις εγκατασταθεί στο τηλέφωνο, το Messenger θυμάται τον κωδικό πρόσβασης και δεν τον ζητά ξανά κατά την περαιτέρω χρήση. Επομένως, εάν δεν αλλάξετε το τηλέφωνό σας για μεγάλο χρονικό διάστημα, μπορεί να ξεχάσετε τα στοιχεία σύνδεσής σας για αυτήν την εφαρμογή. Για τους περισσότερους χρήστες, αυτό αποδεικνύεται ότι είναι πρόβλημα μόνο όταν αγοράζουν ένα νέο smartphone. Τι πρέπει να γίνει τότε για να ανακτήσετε το Messenger στο τηλέφωνο;

Πότε μπορεί να χρειαστεί να ανακτήσετε το Messenger στο τηλέφωνό σας;

1. Πώς να ανακτήσετε το Messenger στο τηλέφωνο;

Όπως κάθε εφαρμογή Messenger, απαιτείται να εισαγάγετε τα στοιχεία σύνδεσης και τον κωδικό πρόσβασης που σχετίζονται με τον λογαριασμό σας για να συνδεθείτε. Η εκ νέου εισαγωγή τους είναι απαραίτητη μετά την αποσύνδεση από την εφαρμογή, τη διαγραφή του λογαριασμού Messenger στο επιλεγμένο τηλέφωνο ή την εγκατάσταση του Messenger σε μια νέα συσκευή. Μερικές φορές μια τέτοια ανάγκη προκύπτει επίσης κατά την ενημέρωση του λογισμικού ή τη διαγραφή των αρχείων προσωρινής μνήμης της εφαρμογής. Είναι σημαντικό ότι οι προαναφερθείσες δραστηριότητες δεν επηρεάζουν τη λίστα επαφών και το ιστορικό συνομιλιών στο Messenger. Αφού συνδεθείτε ξανά, ακόμη και σε μια εντελώς νέα συσκευή, θα εξακολουθούν να είναι διαθέσιμα. Ο μόνος λόγος για την απώλεια τους μπορεί να είναι η προηγούμενη χειροκίνητη αφαίρεση επαφών και νημάτων στην εφαρμογή.

Παλιός λογαριασμός Messenger - πώς να ανακτήσετε; Δύο τρόποι

Εάν θέλετε να χρησιμοποιήσετε το Messenger, για παράδειγμα σε νέο τηλέφωνο ή smartphone που έχει επαναφερθεί στις εργοστασιακές ρυθμίσεις, η στρατηγική είναι η ίδια. Εάν το smartphone σας δεν έχει προεγκατεστημένη την εφαρμογή Messenger, κατεβάστε την από το Google Play Store για τηλέφωνο Android ή από το App Store για το iPhone σας. Η ληφθείσα και εγκατεστημένη εφαρμογή θα εμφανίσει ένα παράθυρο σύνδεσης όταν ενεργοποιηθεί. Επί του παρόντος, μπορείτε να εισαγάγετε είτε τη διεύθυνση e-mail σας είτε τον αριθμό τηλεφώνου που χρησιμοποιείτε ως σύνδεση. Επομένως, υπάρχουν δύο στρατηγικές για να ανακτήσετε τον παλιό σας λογαριασμό Messenger:

1. Η σύνδεση εισάγοντας έναν αριθμό τηλεφώνου είναι μια ευκολότερη

εναλλακτική λύση. Στη συνέχεια, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τον κωδικό μιας χρήσης που αποστέλλεται στο τηλέφωνο ως κωδικό πρόσβασης σύνδεσης. Ωστόσο, δεν μπορούν όλοι να χρησιμοποιήσουν αυτήν την επιλογή - ισχύει για εκείνους τους χρήστες που είχαν προσθέσει προηγουμένως τον αριθμό τηλεφώνου τους στον λογαριασμό τους στο Messenger. Εάν ανήκετε σε αυτήν την ομάδα:

• Επιλέξτε «Ξεχάσατε τον κωδικό σας;».

• Θα εμφανιστεί ένα παράθυρο όπου μπορείτε να εισαγάγετε τον αριθμό τηλεφώνου ή τη διεύθυνση e-mail σας. Εισαγάγετε τον αριθμό τηλεφώνου (δεν χρειάζεται να εισαγάγετε τον κωδικό περιοχής +48).

• Εάν ο κωδικός δεν εμφανίζεται, χρησιμοποιήστε την επιλογή "Επανάληψη αποστολής κωδικού".

• Αφού εισαγάγετε τον αριθμό τηλεφώνου, θα του αποσταλεί ένας κωδικός SMS, τον οποίο η εφαρμογή θα προσθέσει αυτόματα στα υποδεικνυόμενα πεδία. Ωστόσο, εάν αυτή η επιλογή δεν λειτουργεί στο smartphone σας, πληκτρολογήστε ξανά τον κωδικό με μη αυτόματο τρόπο.

• Εάν, μετά την εκ νέου αποστολή, ο κωδικός SMS δεν επιστρέψει, βεβαιωθείτε ότι το smartphone σας βρίσκεται εντός εμβέλειας του κυψελοειδούς δικτύου και ότι δεν έχετε αποκλεισμένους ειδικούς αριθμούς σε αυτό.

2. Οι χρήστες του Messenger που δεν έχουν συνδέσει τον λογαριασμό τους με αριθμό τηλεφώνου πρέπει να εισαγάγουν τη διεύθυνση e-mail τους στην επιλογή υπενθύμισης κωδικού πρόσβασης. Αξίζει να εξεταστεί ποια διεύθυνση e-mail χρησιμοποιήθηκε κατά την εγγραφή. Οι περισσότεροι από εμάς έχουμε λογαριασμό στο Messenger εδώ και πολλά χρόνια και η διεύθυνση e-mail που χρησιμοποιείται μπορεί να έχει αλλάξει στο μεταξύ.

• Εισαγάγετε τη διεύθυνση e-mail που χρησιμοποιήσατε για την εγγραφή του λογαριασμού σας στο Messenger.

• Η εφαρμογή θα στείλει έναν κωδικό πρόσβασης μία φορά στην υποδεικνυόμενη διεύθυνση e-mail. Ωστόσο, πρέπει να βιαστείτε καθώς υπάρχουν μόνο 25 δευτερόλεπτα για να το ξαναγράψετε. Μετά από αυτό το διάστημα, ο κωδικός θα λήξει και θα πρέπει να δημιουργήσετε έναν άλλο.

Τι πρέπει να κάνετε για να επαναφέρετε το Messenger στο τηλέφωνό σας; Επόμενα βήματα

Ανεξάρτητα από το αν χρησιμοποιείτε τη διεύθυνση e-mail ή τον αριθμό τηλεφώνου σας για να ανακτήσετε το Messenger - και στις δύο περιπτώσεις, αφού συνδεθείτε ξανά, η εφαρμογή θα σας ρωτήσει εάν πρέπει να αποσυνδεθείτε από άλλες συσκευές. Μπορείτε να το εγκρίνετε ή να αποφασίσετε να μην αποσυνδεθείτε, εάν δεν θέλετε να χρειαστεί να συνδεθείτε ξεχωριστά, για παράδειγμα στο Messenger στον υπολογιστή σας. Η αυτόματη αποσύνδεση είναι μια καλή εναλλακτική εάν ανησυχείτε ότι ανεπιθύμητα μέρη ενδέχεται να έχουν πρόσβαση στο λογαριασμό σας.

Στο τελευταίο βήμα, ήρθε η ώρα να ορίσετε έναν νέο κωδικό πρόσβασης στο Messenger. Πρέπει να περιέχει τουλάχιστον 6 χαρακτήρες. Είναι σημαντικό ότι ο ίδιος κωδικός πρόσβασης θα οριστεί και για τον λογαριασμό σας στο Facebook. Για να αποτρέψετε τη μελλοντική λήθη του κωδικού πρόσβασης, αποθηκεύστε τον, για παράδειγμα, στο σημειωματάριό σας ή στο cloud. Όταν ορίζετε νέο κωδικό πρόσβασης, σημειώστε ότι δεν θα επαναληφθεί. Καθώς ο κωδικός πρόσβασης καλύπτεται αυτόματα, βεβαιωθείτε ότι τον πληκτρολογήσατε σωστά και ότι δεν περιέχει τυπογραφικό λάθος, για παράδειγμα. Μπορείτε να κάνετε προεπισκόπηση του κωδικού πρόσβασης πατώντας το εικονίδιο του ματιού που εμφανίζεται στα δεξιά.

Εάν ο λογαριασμός σας διαθέτει έλεγχο ταυτότητας δύο παραγόντων, το Facebook θα σας ρωτήσει εάν αλλάζετε τον κωδικό πρόσβασης και θα σταλεί ξανά ένας κωδικός ενεργοποίησης στον αριθμό τηλεφώνου σας, τον οποίο πρέπει να ξαναγράψετε. Αφού συνδεθείτε, μπορείτε να επιλέξετε την αποθήκευση των δεδομένων για να χρησιμοποιήσετε την εφαρμογή πιο βολικά. Μπορείτε επίσης να εγκρίνετε την επιλογή εύρεσης επαφών τηλεφώνου στην εφαρμογή Messenger, η οποία θα διευκολύνει την επικοινωνία και θα σας επιτρέψει να συνδεθείτε στο Messenger χρησιμοποιώντας έναν αριθμό τηλεφώνου στο μέλλον.

Πώς να ελέγξετε τον κωδικό πρόσβασης του Messenger στο τηλέφωνο;

Εάν σκοπεύετε να αλλάξετε το τηλέφωνό σας, μπορείτε να ελέγξετε εκ των προτέρων τον κωδικό πρόσβασης του messenger που έχετε. Το Messenger είναι μέρος του Facebook, οπότε το μόνο που χρειάζεται να κάνετε είναι να ελέγξετε τον κωδικό πρόσβασής σας στο Facebook. Χάρη σε αυτό, θα αποφύγετε επιπλοκές και δεν θα χρειαστεί να ανακτήσετε το Messenger. Πώς να ελέγξετε τον κωδικό πρόσβασης για το messenger στο τηλέφωνο; Μπορείτε να το κάνετε αυτό μόνο εάν τα έχετε αποθηκεύσει στο πρόγραμμα περιήγησής σας. Για να μάθετε εάν το πρόγραμμα περιήγησής σας αποθηκεύει τον κωδικό πρόσβασής σας στο Facebook, ακολουθήστε τα παρακάτω βήματα:

1. Ανοίξτε το πρόγραμμα περιήγησης Google Chrome στο τηλέφωνό σας

2. Κάντε κλικ στο εικονίδιο με τις τρεις κάθετες γραμμές στην επάνω δεξιά γωνία της οθόνης. Στη συνέχεια, επιλέξτε "Ρυθμίσεις" από τη λίστα

3. Κάντε κλικ στην καρτέλα "Κωδικοί πρόσβασης".

Εδώ θα δείτε όλους τους κωδικούς πρόσβασης και τα στοιχεία σύνδεσης που είναι αποθηκευμένα στο πρόγραμμα περιήγησης. Ελέγξτε αν υπάρχει ο κωδικός πρόσβασής σας στο Facebook

Να θυμάστε ότι ακόμα κι αν δεν έχετε αποθηκεύσει τον κωδικό πρόσβασής σας στο πρόγραμμα περιήγησης, τίποτα δεν χάνεται. Μπορείτε απλώς να χρησιμοποιήσετε την επιλογή επαναφοράς κωδικού πρόσβασης και να ορίσετε έναν νέο που θα θυμάστε.

Πώς να επαναφέρετε τον παλιό Messenger;

Μερικοί άνθρωποι εννοούν με την "ανάκτηση του Messenger" να επαναφέρουν την παλιά έκδοση της εφαρμογής. Δυστυχώς, δεν άρεσαν σε όλους οι αλλαγές που έγιναν στο Messenger. Φυσικά, μπορείτε να δοκιμάσετε να απεγκαταστήσετε όλες τις εφαρμογές του Facebook (Facebook, Messenger, Facebook Lite, Messenger Lite, Facebook Business Suite κ.λπ.) και στη συνέχεια να κατεβάσετε τις παλαιότερες εκδόσεις αυτών των προγραμμάτων. Ωστόσο, αυτό μπορεί να αποδειχθεί δύσκολο και αδύνατο για πολλά smartphone. Ωστόσο, σας συμβουλεύουμε να χρησιμοποιείτε μόνο τις πιο πρόσφατες, ενημερωμένες εκδόσεις της εφαρμογής, ακόμα κι αν δεν σας αρέσουν πάντα οι αλλαγές. Η χρήση παλαιών εκδόσεων προγραμμάτων μπορεί να επηρεάσει αρνητικά την κινητή συσκευή σας και να δημιουργήσει κίνδυνο επιθέσεων στον κυβερνοχώρο.

Θήκες Κινητών ελέγξτε τα

Κωνσταντίνος Γιαννακόπουλος
Κωνσταντίνος Γιαννακόπουλος

Λάτρης των νέων τεχνολογιών, γοητευμένος από τις φορητές συσκευές εδώ και χρόνια. Παθιασμένος με τα gadget και ελεγκτής αξεσουάρ GSM. Πρόσφατα - κριτής ηλεκτρονικού εξοπλισμού και συντάκτης. Στον ελεύθερό του χρόνο κουρελιάζει και παίζει στην κονσόλα. Στο ιστολόγιο, το etuo ασχολείται με την επίλυση προβλημάτων που αντιμετωπίζουν οι χρήστες smartphone σε καθημερινή βάση

Βαθμολογία: 4.60 / 5.0 (12)
Η Βαθμολογία σας
Παρακαλούμε επιλέξτε μία από τις κάθε παραπάνω βαθμολογίες.