Πώς να ανακτήσετε τα διαγραμμένα SMS;

Ανεξάρτητα από το πόσο προσεκτικό είναι το smartphone σας, ο καθένας μπορεί να αντιμετωπίσει μια κατάσταση όπου κατά λάθος διαγράψει ένα σημαντικό SMS. Αυτό σημαίνει ότι θα χάσετε το μήνυμα κειμένου σας ανεπανόρθωτα ή υπάρχουν τρόποι να το ανακτήσετε; Πολλά εξαρτώνται από τη γενιά του τηλεφώνου σας και άλλους παράγοντες που θα προσπαθήσουμε να περιγράψουμε σε αυτό το άρθρο.

Πώς να ανακτήσετε τα διαγραμμένα SMS; Επαναφέρετε τα διαγραμμένα SMS σε τηλέφωνα Android

1. Πώς να ανακτήσετε τα διαγραμμένα SMS;

Αν και η ανάκτηση των διαγραμμένων μηνυμάτων SMS σε ένα smartphone με Android δεν είναι εύκολη υπόθεση, σε ορισμένες περιπτώσεις είναι δυνατή. Αυτό ισχύει για μια κατάσταση όπου το smartphone δεν έχει διαγράψει ακόμη πλήρως το αρχείο με το μήνυμα. Αντίθετα, το επισήμανε ως ανενεργό, απενεργοποιώντας την ορατότητα του SMS για τον χρήστη smartphone.

Σε αυτή την περίπτωση, ο χρόνος είναι ουσιαστικός. Εάν ο χρήστης συνειδητοποιήσει σχετικά γρήγορα ότι έχει διαγράψει το μήνυμα κειμένου που χρειάζεται, έχει περισσότερες πιθανότητες να το ανακτήσει. Σε μια τέτοια κατάσταση, είναι καλύτερο να σταματήσετε να κάνετε πρόσθετες δραστηριότητες στο τηλέφωνο, έτσι ώστε το smartphone να μην εκχωρεί την προσωρινή μνήμη για πληροφορίες από άλλες διαδικασίες. Επομένως, αξίζει να απενεργοποιήσετε, για παράδειγμα, το Wi-Fi και τη μετάδοση δεδομένων κινητής τηλεφωνίας. Είναι καλύτερο να αλλάξετε το τηλέφωνό σας σε λειτουργία πτήσης.

Rooting του smartphone

Δεν είναι ποτέ εγγυημένο ότι θα ανακτήσετε τα διαγραμμένα SMS σας. Πρώτα απ 'όλα, ο φάκελος με τα διαγραμμένα SMS βρίσκεται στο τμήμα συστήματος Android που δεν είναι ορατό στον χρήστη. Δεν είναι δυνατή η περιήγηση σε αυτόν τον φάκελο χωρίς πρώτα να κάνετε root το smartphone. Είναι σημαντικό ότι πρέπει να κάνετε root το smartphone σας ακόμη και πριν διαγράψετε SMS, γι' αυτό οι περισσότεροι χρήστες τηλεφώνων Android δεν θα επωφεληθούν από αυτήν τη λύση.

Εφαρμογή ανάκτησης SMS

Ένας εναλλακτικός τρόπος για να επαναφέρετε τα διαγραμμένα SMS είναι να χρησιμοποιήσετε μια ειδική εφαρμογή, αν και δεν υπάρχει 100% εγγύηση επιτυχίας εδώ. Δυστυχώς, πολλές εφαρμογές ή ιστότοποι που παρέχουν παρόμοιες υπηρεσίες απαιτούν από εσάς να πληρώσετε ένα τέλος. Για το λόγο αυτό, σίγουρα αξίζει να επιλέξετε αξιόπιστες πηγές όπως το Google Play Store. Ένας άλλος λόγος για να επιλέξετε μια επαληθευμένη εφαρμογή είναι ότι θα απαιτήσει δικαιώματα διαχειριστή για το smartphone σας. Με άλλα λόγια - πρέπει να της δώσετε πρόσβαση σε οποιοδήποτε αρχείο στη μνήμη του τηλεφώνου σας.

Επαναφορά αντιγράφων ασφαλείας από το Google Drive

Ένας καλός και ασφαλής τρόπος για να ανακτήσετε τα χαμένα SMS είναι να επαναφέρετε ένα παλιό αντίγραφο ασφαλείας smartphone. Θα λειτουργήσει εάν το αντίγραφο ασφαλείας πραγματοποιήθηκε όταν το SMS ήταν ήδη στα εισερχόμενα. Μπορείτε να δημιουργήσετε αντίγραφα ασφαλείας του περιεχομένου της συσκευής σας, για παράδειγμα, μέσω του Google Drive, επιλέγοντας την επιλογή "Ρυθμίσεις" και, στη συνέχεια, "Αντίγραφο ασφαλείας Google". Είναι σημαντικό να επιλέξετε και μηνύματα SMS σε αυτό. Θυμηθείτε επίσης ότι το Google Drive ενημερώνει το αντίγραφο ασφαλείας του κάθε αρκετές ή πολλές δεκάδες ώρες.

Πώς να ανακτήσετε τα διαγραμμένα SMS από το iPhone;

Όσον αφορά την επαναφορά των διαγραμμένων μηνυμάτων κειμένου, οι κάτοχοι iPhone έχουν περισσότερες πιθανότητες επιτυχίας από τους κατόχους smartphone με λειτουργικό σύστημα Android. Υπάρχουν διάφοροι τρόποι για να το κάνετε αυτό, οι οποίοι παρατίθενται παρακάτω.

Επαναφορά από το iCloud backup

Ο πρώτος και πιο εύκολος τρόπος για να ανακτήσετε τα διαγραμμένα SMS στο iPhone είναι να χρησιμοποιήσετε το iCloud backup. Η προϋπόθεση είναι ότι το τελευταίο αντίγραφο ασφαλείας θα πρέπει να γίνει όσο τα SMS ήταν ακόμα στα εισερχόμενα. Απλώς ανοίξτε τις ρυθμίσεις του iPhone σας, πατήστε τη φωτογραφία σας στο επάνω μέρος και επιλέξτε «iCloud», μετά «Διαχείριση αποθήκευσης» και «Αντίγραφα ασφαλείας». Αφού πατήσετε στο αντίγραφο ασφαλείας, θα επαληθεύσετε πότε αποθηκεύτηκε. Να θυμάστε ότι με αυτόν τον τρόπο θα χάσετε όλα τα δεδομένα που δημιουργήθηκαν μετά τη δημιουργία αντιγράφων ασφαλείας.

Για να επαναφέρετε ένα αντίγραφο ασφαλείας από το iCloud, επαναφέρετε πρώτα το iPhone σας στις εργοστασιακές ρυθμίσεις. Πρέπει να μεταβείτε στις εργοστασιακές ρυθμίσεις, όπου υπάρχει η επιλογή "Επαναφορά". Η επαναφορά εργοστασιακών ρυθμίσεων μπορεί να διαρκέσει μερικά λεπτά για το iPhone σας και, στη συνέχεια, το τηλέφωνό σας θα χρειαστεί την ίδια διαμόρφωση με τη νέα συσκευή. Κατά τη διάρκεια αυτής, θα πρέπει να επιλέξετε την επιλογή ανάκτησης της συσκευής σας από ένα αντίγραφο ασφαλείας.

Μόνο ανάκτηση SMS από το iCloud

Δεν είναι πάντα απαραίτητο να επαναφέρετε ένα πλήρες αντίγραφο ασφαλείας από το iCloud. Μερικές φορές χρειάζεται απλώς να συνδεθείτε στον λογαριασμό σας iCloud.com με το Apple ID και τον κωδικό πρόσβασής σας. Εάν η καρτέλα "Μηνύματα κειμένου" είναι διαθέσιμη μετά τη σύνδεση, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε αυτήν τη μέθοδο. Επιλέξτε τα SMS που θέλετε να ανακτήσετε στο iPhone σας. Στη συνέχεια, μεταβείτε στις ρυθμίσεις του τηλεφώνου σας επιλέγοντας την καρτέλα "iCloud". Στις ρυθμίσεις iCloud, απενεργοποιήστε τα μηνύματα κειμένου. Θα πρέπει να εμφανιστεί ένα πλαίσιο με την επιλογή "Αποθήκευση στο τηλέφωνό μου", την οποία θα πρέπει να επιλέξετε. Τώρα ενεργοποιήστε ξανά το SMS, πατήστε σύνδεση και περιμένετε. Μετά από λίγα λεπτά, τα μηνύματά σας SMS θα πρέπει να επιστρέψουν στα εισερχόμενά σας.

Επαναφέρετε ένα αντίγραφο ασφαλείας από το iTunes

Ορισμένοι κάτοχοι iPhone δεν δημιουργούν αντίγραφα ασφαλείας μέσω iCloud και επιλέγουν αντ 'αυτού το φυσικό αντίγραφο ασφαλείας του iTunes. Εάν χρησιμοποιείτε το iTunes σε καθημερινή βάση, βεβαιωθείτε ότι δεν αποθηκεύει πληροφορίες σχετικά με το SMS σας. Συνδέστε το iPhone σας στον συγχρονισμένο υπολογιστή σας. Το iTunes θα πρέπει να ανοίξει αυτόματα. Υπάρχει ένα εικονίδιο iPhone στην επάνω αριστερή γωνία του προγράμματος, στο οποίο πρέπει να κάνετε κλικ. Επιλέξτε "Επαναφορά αντιγράφου ασφαλείας" - τα παλιά δεδομένα θα αντικαταστήσουν τα τρέχοντα αρχεία στο iPhone σας, κάτι που μπορεί να διαρκέσει αρκετά λεπτά. Εάν το τελευταίο αντίγραφο ασφαλείας έγινε ενώ τα SMS σας ήταν στα εισερχόμενα, θα ανακτηθούν.

Εφαρμογή επαναφοράς SMS

Όπως και στην περίπτωση των τηλεφώνων Android, υπάρχει επίσης μια σειρά από εφαρμογές για την ανάκτηση διαγραμμένων SMS σε iPhone. Και εδώ, όμως, θα πρέπει να ληφθεί υπόψη η αναγκαιότητα πληρωμής ενός τέλους και οι πιθανές πιθανότητες αποτυχίας. Χρησιμοποιείτε μόνο υπηρεσίες και εφαρμογές που εμπιστεύεστε, κατά προτίμηση διαθέσιμες μέσω του App Store.

Θήκες Κινητών ελέγξτε τα

Κωνσταντίνος Γιαννακόπουλος
Κωνσταντίνος Γιαννακόπουλος

Λάτρης των νέων τεχνολογιών, γοητευμένος από τις φορητές συσκευές εδώ και χρόνια. Παθιασμένος με τα gadget και ελεγκτής αξεσουάρ GSM. Πρόσφατα - κριτής ηλεκτρονικού εξοπλισμού και συντάκτης. Στον ελεύθερό του χρόνο κουρελιάζει και παίζει στην κονσόλα. Στο ιστολόγιο, το etuo ασχολείται με την επίλυση προβλημάτων που αντιμετωπίζουν οι χρήστες smartphone σε καθημερινή βάση

Παρακαλούμε επιλέξτε μία από τις κάθε παραπάνω βαθμολογίες.