Αναβοσβήνει η οθόνη στο τηλέφωνό σας - τι να κάνετε

Η ανάπτυξη της τεχνολογίας είχε ως αποτέλεσμα τη δημιουργία πολλών σύγχρονων smartphone. Χάρη σε αυτά, μπορείτε όχι μόνο να πραγματοποιείτε και να λαμβάνετε κλήσεις, αλλά και να ελέγχετε e-mail, να στέλνετε μηνύματα κειμένου και MMS, να τραβάτε εντυπωσιακές φωτογραφίες και ακόμη και να διαχειρίζεστε λογαριασμούς κοινωνικής δικτύωσης.

Δυστυχώς, ένα smartphone, όπως κάθε ηλεκτρονική συσκευή, μπορεί να υποφέρει από διάφορες βλάβες. Ένα από τα πιο συνηθισμένα προβλήματα που αναφέρουν οι χρήστες είναι το να αναβοσβήνει η οθόνη. Αυτό το πρόβλημα μπορεί να επηρεάσει μοντέλα διαφορετικών εμπορικών σημάτων. Στη σημερινή καταχώριση επικεντρωθήκαμε στα smartphones Samsung, Huawei και Xiaomi. Επομένως, εάν έχετε τηλέφωνο από μία από αυτές τις εταιρείες, σας συνιστούμε να διαβάσετε τις συμβουλές μας.

Αναβοσβήνει η οθόνη στο τηλέφωνο – αιτίες

Η λύση στο πρόβλημα που αναβοσβήνει η οθόνη στο τηλέφωνό σας εξαρτάται πρωτίστως από την αιτία του. Πολύ συχνά, μια οθόνη που αναβοσβήνει είναι αποτέλεσμα πτώσης ενός smartphone. Στη συνέχεια, εμφανίζονται διάφορες μηχανικές βλάβες, οι οποίες προκαλούν δυσλειτουργία της οθόνης.

Μερικές φορές οι λόγοι είναι λιγότερο σοβαροί και οφείλονται σε προσωρινά σφάλματα λογισμικού. Αυτό συμβαίνει συχνά αμέσως μετά την ενημέρωση του συστήματος σε νεότερη έκδοση. Μερικές φορές, αντίθετα, η οθόνη που αναβοσβήνει είναι συνέπεια της μη εκτέλεσης τακτικών ενημερώσεων.

Το πρόβλημα του ενοχλητικού αναβει-σβήνει της οθόνης, εμφανίζεται συχνά όταν η οθόνη είναι πολύ μολυσμένη. Συμβαίνει επίσης η κακή εμφάνιση εικόνας να προκαλείται από αταίριαστα αξεσουάρ τηλεφώνου, όπως θήκες ή γυαλί που προστατεύουν την οθόνη.

Οθόνη που αναβοσβήνει σε τηλέφωνο Samsung – τι να κάνετε;

1. Αναβοσβήνει η οθόνη στο τηλέφωνό σας - τι να κάνετε

Μια οθόνη που αναβοσβήνει στα τηλέφωνα Samsung είναι συνήθως αποτέλεσμα σφαλμάτων λογισμικού ή δυσλειτουργιών που προκαλούνται από ορισμένες εφαρμογές.

Λιγότερο συχνά, το πρόβλημα προκαλείται από μηχανική βλάβη, π.χ. από πτώση ενός smartphone.

Για να λύσετε ένα πρόβλημα, πρέπει πρώτα να διακρίνετε αν πρόκειται για πρόβλημα λογισμικού ή υλικού. Για να γίνει αυτό, αξίζει να εξετάσετε προσεκτικά τη συσκευή και να ελέγξετε εάν τα εξαρτήματά της έχουν υποστεί ζημιά.

Εάν το τηλέφωνό σας εμφανίζει εμφανή σημάδια ζημιάς, όπως σπασμένη ή ραγισμένη οθόνη και βαθιές γρατσουνιές, μπορεί να ήταν ένα ατύχημα που προκάλεσε το πρόβλημα της οθόνης που αναβοσβήνει.

Εάν υποπτευόμαστε ότι ο ένοχος της οθόνης που αναβοσβήνει σε ένα τηλέφωνο Samsung είναι μία από τις εγκατεστημένες εφαρμογές, αξίζει να εκτελείτε τη συσκευή σε ασφαλή λειτουργία. Η ασφαλής λειτουργία σάς επιτρέπει να ενεργοποιήσετε τη συσκευή στη βασική διεπαφή χωρίς πρόσθετες εφαρμογές.

Για να ενεργοποιήσετε την ασφαλή λειτουργία στο τηλέφωνό σας Samsung, ακολουθήστε τα παρακάτω βήματα:

1. Πατήστε και κρατήστε πατημένο το κουμπί λειτουργίας,

2. Κάντε κλικ και κρατήστε πατημένο το εικονίδιο "Απενεργοποίηση" μέχρι να εμφανιστεί η επιλογή "Ασφαλής λειτουργία",

3. κάντε κλικ στην Ασφαλή λειτουργία.

Εάν η οθόνη που αναβοσβήνει στο τηλέφωνό σας Samsung σταματήσει ενώ βρίσκεται σε ασφαλή λειτουργία, το πρόβλημα πιθανότατα προκαλείται από σφάλμα σε μία από τις εφαρμογές. Αξίζει να αναλύσουμε ποιες εφαρμογές εγκαταστήσαμε πριν εμφανιστεί το σφάλμα και να αφαιρέσουμε αυτές που θα μπορούσαν να το προκάλεσαν.

Ωστόσο, εάν η οθόνη του smartphone εξακολουθεί να αναβοσβήνει σε λειτουργία έκτακτης ανάγκης, είναι καλύτερο να επικοινωνήσετε με τον κατασκευαστή και να επιστρέψετε τον εξοπλισμό σε ένα κέντρο σέρβις. Το σφάλμα μπορεί να οφείλεται σε μηχανική βλάβη.

Υπάρχει επίσης μια άλλη λύση που μπορείτε να δοκιμάσετε για να λύσετε το πρόβλημα της οθόνης που αναβοσβήνει στο τηλέφωνο Samsung και αυτή είναι να διαγράψετε την προσωρινή μνήμη. Μερικές φορές, τα κατεστραμμένα δεδομένα στο σύστημα της συσκευής μπορεί να κάνουν την οθόνη να αναβοσβήνει.

Αναβοσβήνει η οθόνη στο τηλέφωνο Huawei – πώς να λύσετε το πρόβλημα;

2. Αναβοσβήνει η οθόνη στο τηλέφωνό σας - τι να κάνετε

Το αναβοσβήσιμο της οθόνης στα τηλέφωνα Huawei προκαλείται συνήθως από μικρά σφάλματα λογισμικού. Αυτό το πρόβλημα παρουσιάζεται συχνά όταν χρησιμοποιείτε πιο απαιτητικές εφαρμογές. Μια απλή επανεκκίνηση του τηλεφώνου συνήθως βοηθά στην επίλυση αυτού του προβλήματος. Έτσι, εάν η οθόνη στο smartphone Huawei σας αναβοσβήνει, κρατήστε πατημένο το κουμπί λειτουργίας για τουλάχιστον 30 δευτερόλεπτα και επιλέξτε την επανεκκίνηση της συσκευής. Μπορείτε επίσης απλά να απενεργοποιήσετε και να ενεργοποιήσετε ξανά το τηλέφωνό σας.

Εάν υποψιάζεστε ότι μια συγκεκριμένη εφαρμογή προκαλεί το πρόβλημα, είναι καλύτερο να την απεγκαταστήσετε. Εάν σας ενδιαφέρει πραγματικά να το χρησιμοποιήσετε και δεν θέλετε να το εγκαταλείψετε, απεγκαταστήστε το τουλάχιστον προσωρινά και εγκαταστήστε το ξανά μετά από κάποιο χρονικό διάστημα. Χάρη σε αυτό, θα κάνετε λήψη του προγράμματος στην πιο πρόσφατη και χωρίς σφάλματα έκδοση, η οποία μπορεί να σας επιτρέψει να εξαλείψετε οριστικά το πρόβλημα της οθόνης που αναβοσβήνει. Θυμηθείτε επίσης να ενημερώνετε τακτικά όλες τις εγκατεστημένες εφαρμογές.

Το αναβοσβήσιμο της οθόνης στα τηλέφωνα Huawei προκαλείται συχνά από υπερθέρμανση του υλικού. Αυτές οι συσκευές είναι ευαίσθητες στην εντατική, 24ωρη χρήση. Δώστε λίγη «ξεκούραση» στη συσκευή σας και μετά ελέγξτε αν το πρόβλημα υποχωρεί από μόνο του.

Εάν η οθόνη αναβοσβήνει μετά την πτώση του smartphone, είναι πιθανό να έχει συμβεί πιο σοβαρή μηχανική βλάβη. Επομένως, εάν υποψιάζεστε ότι υπάρχει βλάβη στον ίδιο τον εξοπλισμό, είναι καλύτερο να απευθυνθείτε σε ένα εξουσιοδοτημένο κέντρο σέρβις. Οι έμπειροι ειδικοί θα εκτιμήσουν καλύτερα ποια εξαρτήματα μπορεί να έχουν υποστεί ζημιά και τι πρέπει να επισκευαστεί.

Πώς να λύσετε το πρόβλημα της οθόνης που αναβοσβήνει σε ένα τηλέφωνο Xiaomi;

3. Αναβοσβήνει η οθόνη στο τηλέφωνό σας - τι να κάνετε

Η λύση στο πρόβλημα της οθόνης που αναβοσβήνει σε ένα τηλέφωνο Xiaomi εξαρτάται, φυσικά, από την αιτία του. Ο λόγος που αναβοσβήνει η οθόνη σε smartphone αυτής της μάρκας μπορεί να είναι τόσο σφάλματα λογισμικού όσο και μηχανικά σφάλματα. Η θεραπεία για το πρώτο είναι συνήθως μια απλή επαναφορά τηλεφώνου.

Η λειτουργία "αυτόματη φωτεινότητα" είναι συχνά υπεύθυνη για το αναβοσβήσιμο της οθόνης στα τηλέφωνα Xiaomi. Ελέγξτε εάν η απενεργοποίησή του σάς βοηθά να λύσετε το πρόβλημα. Για να το κάνετε αυτό, ανοίξτε τις Ρυθμίσεις και κάντε κλικ στο Εμφάνιση. Στη συνέχεια, μεταβείτε στην αυτόματη φωτεινότητα και απενεργοποιήστε την.

Μια άλλη ενέργεια που μπορεί να λύσει το πρόβλημα μιας οθόνης που αναβοσβήνει εάν προκαλείται από σφάλματα λογισμικού είναι η εκτέλεση μιας ενημέρωσης smartphone. Αξίζει επίσης να ενημερώσουμε όλες τις εγκατεστημένες εφαρμογές και να αφαιρέσουμε αυτές που δεν χρησιμοποιούμε.

Συμβαίνει ότι μια οθόνη που αναβοσβήνει σε ένα τηλέφωνο Xiaomi προκαλείται από ενεργοποιημένες ενημερώσεις επιπέδου υλικού. Αυτή η επιλογή βρίσκεται στις ρυθμίσεις και μπορεί να προκαλέσει σφάλμα στη σωστή λειτουργία της οθόνης του smartphone. Για να ελέγξετε εάν το τηλέφωνο έχει ενεργοποιημένες ενημερώσεις υλικού, είναι απαραίτητο να εισαγάγετε τις επιλογές προγραμματιστή. Οι χρήστες που έχουν μόνο βασικές γνώσεις για το πώς να χρησιμοποιούν ένα smartphone δεν θα πρέπει να επιχειρήσουν να αλλάξουν οι ίδιοι τέτοιες προηγμένες ρυθμίσεις.

Το αναβοσβήσιμο της οθόνης στα τηλέφωνα Xiaomi μπορεί επίσης να οφείλεται σε μηχανικά σφάλματα, π.χ. μετά την πτώση του smartphone. Εάν υποπτευόμαστε ότι η αιτία του προβλήματος βρίσκεται στον ίδιο τον εξοπλισμό, θα πρέπει να τον μεταφέρουμε στο κέντρο σέρβις.

Αναβοσβήνει η οθόνη του τηλεφώνου και αταίριαστα αξεσουάρ GSM

Ένα θέμα που αξίζει να συζητηθεί ξεχωριστά είναι ο αντίκτυπος των αξεσουάρ GSM στη λειτουργία του smartphone. Συχνά συμβαίνει μια θήκη που δεν εφαρμόζει σωστά ή ένα προστατευτικό γυαλί να δυσκολεύει τον ελεύθερο χειρισμό του τηλεφώνου και να παρεμβαίνει στη σωστή λειτουργία της οθόνης. Αυτό το στοιχείο είναι εξοπλισμένο με αισθητήρες αφής.

Τα αξεσουάρ κακής ποιότητας που μας κατακλύζουν σε όλους τους ιστότοπους δημοπρασιών συνήθως προκαλούν γρηγορότερη φθορά του smartphone αντί να το προστατεύουν. Τα φτηνά καλώδια και οι φορτιστές συχνά προκαλούν το αναβοσβήσιμο της οθόνης κατά τη φόρτιση.

Γι' αυτό είναι τόσο σημαντικό να αγοράζετε αξεσουάρ τηλεφώνου από αξιόπιστα καταστήματα, όπως etuo, που πωλούν προϊόντα καλής ποιότητας.

Συνοψίζοντας, οι προσπάθειες επιδιόρθωσης μιας οθόνης που αναβοσβήνει σε ένα τηλέφωνο θα πρέπει να προηγούνται με τον προσδιορισμό της αιτίας της αποτυχίας. Πριν προβούμε σε οποιαδήποτε ενέργεια, ας προσπαθήσουμε να προσδιορίσουμε εάν το smartphone έχει υποστεί μηχανική βλάβη ή αν το πρόβλημα οφείλεται σε σφάλματα λογισμικού. Αυτό που αξίζει να κάνετε αμέσως είναι να σταματήσετε να χρησιμοποιείτε κακά αξεσουάρ, όπως θήκες και προστατευτικά οθόνης που δεν έχουν τοποθετηθεί σωστά ή φορτιστές και καλώδια κακής ποιότητας.

thikes kinhtwn

Κωνσταντίνος Γιαννακόπουλος
Κωνσταντίνος Γιαννακόπουλος

Λάτρης των νέων τεχνολογιών, γοητευμένος από τις φορητές συσκευές εδώ και χρόνια. Παθιασμένος με τα gadget και ελεγκτής αξεσουάρ GSM. Πρόσφατα - κριτής ηλεκτρονικού εξοπλισμού και συντάκτης. Στον ελεύθερό του χρόνο κουρελιάζει και παίζει στην κονσόλα. Στο ιστολόγιο, το etuo ασχολείται με την επίλυση προβλημάτων που αντιμετωπίζουν οι χρήστες smartphone σε καθημερινή βάση

Παρακαλούμε επιλέξτε μία από τις κάθε παραπάνω βαθμολογίες.