Δεν μπορώ να ακούσω τον καλούντα κατά τη διάρκεια μιας τηλεφωνικής κλήσης - τι πρέπει να κάνω;

Η πρόσβαση στην πραγματοποίηση τηλεφωνικών κλήσεων εξακολουθεί να είναι η βασική λειτουργία του smartphone μας. Επομένως, η κατάσταση στην οποία δεν μπορείτε να ακούσετε τον συνομιλητή κατά τη διάρκεια μιας φωνητικής κλήσης μπορεί να είναι μια σημαντική ταλαιπωρία. Αυτό σημαίνει ότι το τηλέφωνό μας είναι χαλασμένο; Όχι απαραίτητα - υπάρχουν μερικές πιθανές αιτίες που ίσως αξίζει να ελέγξετε πρώτα.

Ελέγξτε για πιθανές αιτίες

1. Δεν μπορώ να ακούσω τον καλούντα κατά τη διάρκεια μιας τηλεφωνικής κλήσης - τι πρέπει να κάνω;

Όταν προσπαθούμε να προσδιορίσουμε τον λόγο για τον οποίο δεν μπορούμε να ακούσουμε τον συνομιλητή μας κατά τη διάρκεια μιας τηλεφωνικής συνομιλίας, θα πρέπει να εξαιρεθούν οι πιο προφανείς παράγοντες. Θα πρέπει λοιπόν να βεβαιωθούμε ότι το τηλέφωνό μας δεν έχει υποστεί σωματική βλάβη και ότι το πρόβλημα δεν είναι στον πάροχο τηλεπικοινωνιών. Το δεύτερο ζήτημα επαληθεύεται καλύτερα κάνοντας μια κλήση από άλλο τηλέφωνο που χρησιμοποιεί το ίδιο δίκτυο.

Ας ελέγξουμε τον έλεγχο έντασης

Ο πιο συνηθισμένος λόγος για τον οποίο ο καλών είναι κωφός κατά τη διάρκεια μιας τηλεφωνικής κλήσης, εκτός από τη ζημιά στο smartphone, είναι απλώς η μείωση της έντασης του ήχου. Μερικές φορές μπορεί να σβήσουμε κατά λάθος το ηχείο του τηλεφώνου, κάνοντας τον συνομιλητή μας να ακούγεται μετά βίας. Γι' αυτό, κατά τη διάρκεια μιας συνομιλίας, όταν δεν ακούμε τη φωνή του άλλου, αξίζει να προσπαθήσουμε να χρησιμοποιήσουμε το πλήκτρο αύξησης της έντασης, το οποίο βρίσκεται στο περίβλημα του smartphone.

Ας επαληθεύσουμε ότι το τηλέφωνο δεν είναι συνδεδεμένο σε ασύρματο ηχείο ή ακουστικά

Εάν τη στιγμή που το smartphone είναι συνδεδεμένο σε ασύρματο ηχείο ή ακουστικά που δεν χρησιμοποιούμε αυτήν τη στιγμή, δεν θα μπορούμε να ακούσουμε τον συνομιλητή μας από το ηχείο του τηλεφώνου. Σε μια τέτοια περίπτωση, η σύνδεση μεταξύ των συσκευών θα πρέπει να διακοπεί. Ο ευκολότερος τρόπος για να το κάνετε αυτό είναι να απενεργοποιήσετε το Bluetooth.

Ας ελέγξουμε αν το τηλέφωνο είναι σε λειτουργία ακουστικών

Ακόμα κι αν δεν έχουμε ακουστικά συνδεδεμένα στο τηλέφωνο, μερικές φορές το smartphone μπορεί να ισχυριστεί λανθασμένα ότι είναι συνδεδεμένα. Στη συνέχεια, το τηλέφωνο βρίσκεται στη λεγόμενη λειτουργία ακουστικών, στην οποία το ηχείο είναι απενεργοποιημένο. Περιστασιακά αυτό μπορεί να οφείλεται στο ότι η υποδοχή ακουστικών είναι βουλωμένη ή κατεστραμμένη. Στη συνέχεια θα πρέπει να καθαριστούν ή να επισκευαστούν.

Ας προσπαθήσουμε να επανεκκινήσουμε το τηλέφωνο

Μερικές φορές η έλλειψη ήχου κατά τη διάρκεια μιας κλήσης μπορεί να οφείλεται στο πάγωμα του λειτουργικού συστήματος του smartphone. Επομένως, αξίζει πάντα να προσπαθείσετε να κάνετε επανεκκίνηση του τηλεφώνου και να ενημερώσετε το λογισμικό στην πιο πρόσφατη έκδοση.

Ας δοκιμάσουμε το ηχείο του τηλεφώνου

Μια πολύ πιο σοβαρή αιτία απώλειας ακοής του συνομιλητή κατά τη διάρκεια μιας τηλεφωνικής κλήσης είναι η δυσλειτουργία του ηχείο του τηλεφώνου. Για να το αποκλείσετε ή να το επιβεβαιώσετε, είναι καλύτερο να χρησιμοποιήσετε το ηχείο για άλλο σκοπό - για παράδειγμα, για να ακούσετε μουσική. Εάν το ηχείο εξακολουθεί να μην παράγει ήχο, είναι πιθανό να έχει καταστραφεί ή ένα εξάρτημα της συσκευής να δυσλειτουργεί. Σε αυτή την περίπτωση, θα χρειαστεί να επισκεφθείτε μια υπηρεσία GSM, όπου ένας ειδικός θα προσδιορίσει τη συγκεκριμένη αιτία. Ωστόσο, μπορεί επίσης να αποδειχθεί ότι το ηχείο καλύπτεται από μια εσφαλμένα επιλεγμένη προστατευτική θήκη ή έχει λερωθεί - τότε το πρόβλημα είναι πολύ πιο εύκολο να λυθεί.

Θήκες Κινητών ελέγξτε τα

Κωνσταντίνος Γιαννακόπουλος
Κωνσταντίνος Γιαννακόπουλος

Λάτρης των νέων τεχνολογιών, γοητευμένος από τις φορητές συσκευές εδώ και χρόνια. Παθιασμένος με τα gadget και ελεγκτής αξεσουάρ GSM. Πρόσφατα - κριτής ηλεκτρονικού εξοπλισμού και συντάκτης. Στον ελεύθερό του χρόνο κουρελιάζει και παίζει στην κονσόλα. Στο ιστολόγιο, το etuo ασχολείται με την επίλυση προβλημάτων που αντιμετωπίζουν οι χρήστες smartphone σε καθημερινή βάση

Βαθμολογία: 4.80 / 5.0 (12)
Η Βαθμολογία σας
Παρακαλούμε επιλέξτε μία από τις κάθε παραπάνω βαθμολογίες.